25-letni popzvezdnik se je vrnil na glasbeno prizorišče. Izdal je album Changes, ki mu sledi istoimenska severnoameriška turneja. Foto: EPA
25-letni popzvezdnik se je vrnil na glasbeno prizorišče. Izdal je album Changes, ki mu sledi istoimenska severnoameriška turneja. Foto: EPA

Potem ko je v zadnjih tednih svoje oboževalce razveselil s pesmimi Yummy, Get Me in Intentions, je Bieber na valentinovo izdal novi album, na katerem je moči združil z nekaj glasbeniki, kot so Kehlani, Quavo, Post Malone, Lil Dicky in Travis Scott.

Vsi, ki so gledali Justinovo 10-delno dokumentarno serijo Seasons na YouTubu, vedo, da je pevec navdih za novi album našel v svoji ženi Hailey Baldwin, ta je srce in duša albuma, piše britanski BBC.

Par se je poročil septembra 2018 po komaj treh mesecih zveze, prijatelja pa sta bila več kot 10 let. Bieber je povedal, da mu je prav Hailey pomagala najti pravo ravnotežje po temačnem obdobju, ki ga je doživljal in v katerem se je boril z anksioznostjo in depresijo. "To dekle mi vse oprosti, čeprav sem prava nočna mora," je bil iskren Justin na današnji predstavitvi albuma v Londonu, na kateri je izvedel tudi nekaj pesmi v akustični izdaji. Nadaljeval je: "Album je očitno posvečen njej in moji ljubezni do nje."

Prvo polovico albuma krasijo klubski ritmi, v drugi polovici pa te nadomestijo akustične kitare, pri katerih v ospredje pride Justinov vokal.

To je njegov prvi album po petih letih premora, nazadnje je leta 2015 izdal album Purpose.

Leta 2017 je zaradi osebnih težav predčasno končal turnejo Purpose. Pozneje je priznal, da je bila njegova karierna pot polna slabih odločitev, na kateri niso manjkale niti "trde droge", za težave pa je krivil to, da je bil med zvezde izstreljen kot najstnik. O odvisnosti od mamil je spregovoril tudi v prej omenjeni dokumentarni seriji, povedal je, da je bilo tako slabo, da je mislil, da umira: "Varnostniki so prihajali v sobo, da bi preverili srčni utrip."

Odvajanje od mamil in ustvarjanje novega albumu sta zvezdniku dali nov zagon – želi pomagati oboževalcem, ki se spoprijemajo s podobnimi težavami kot on. "Niste sami v tem," je povedal v seriji. "Življenje je vredno živeti, in če se mu ne boste odpovedali, je treba le nadaljevati in se boriti."