Zasedba bo s 13 koncerti zaslužila približno 70 milijonov dolarjev. Foto: Reuters
Zasedba bo s 13 koncerti zaslužila približno 70 milijonov dolarjev. Foto: Reuters

Donacijo organizaciji Daruieste Viata (Podari življenje), ki je bila ustanovljena leta 2012, so opravili pred sredinim razprodanim koncertom, četrtim v Romuniji od leta 1999, sredstva pa so podarili prek lastnega dobrodelnega sklada All Within My Hands.

Bolnišnico so začeli graditi sredi leta 2018 v Bukarešti, pričakujejo pa, da bo projekt končan prihodnje leto, in sicer z donacijami več kot 260 tisoč posameznikov in nekaj manj kot dva tisoč podjetij. Romunija se spopada s precej slabo razvito infrastrukturo, med drugim zaradi korupcije.

S 13 koncerti do 62 milijonov evrov

Metallica bo po ocenah tujih medijev s 13 poletnimi koncerti zaslužila približno 62,7 milijona evrov.

Drugi najbolj donosni koncert do zdaj je bil na primer na stadionu v Berlinu, ki je bil razprodan, zanj pa so prodali več kot 68 tisoč kart. Zgolj z njim je zasedba zaslužila približno 6 milijonov evrov.

Zasedba se poleg glasbe in dobrodelnosti v zadnjem času ukvarja tudi z izdajanjem knjig, in sicer so pred kratkim izdali knjigo za otroke, ki so jo poimenovali The ABCs of Metallica.

Knjiga za vsako črko opiše en dogodek iz zgodovine skupine, izdali pa so jo, ker bi radi tudi najmlajše podpornike seznanili s svojo zgodovino. Čeprav je namenjena najmlajšim, pravijo, da bo zagotovo zanimiva tudi za starejše oboževalce, saj vsebuje številne anekdote in podatke, ki jih morda še ne poznajo.