Bhasha Mukherjee je pred osvojitvijo lente že delala kot zdravnica pripravnica. Foto: Reuters
Bhasha Mukherjee je pred osvojitvijo lente že delala kot zdravnica pripravnica. Foto: Reuters

Lepotica, ki si je po lanski zmagi vzela odmor od zdravniške prakse in se posvetila dobrodelnosti v tujini, je za CNN povedala, da se je vrnila v Veliko Britanijo, da bi med izbruhom virusa priskočila na pomoč svojim kolegom v zdravstvu.

Mukherjeejevi se ni zdelo prav, da bi še naprej nosila lento in stala ob strani krize, medtem ko njeni kolegi tvegajo svoja življenja v boju s covidom-19 – pa čeprav je opravljala humanitarno delo.

Z nazivom najlepše Angležinje se je Bhasha okitila lani. Foto: Reuters
Z nazivom najlepše Angležinje se je Bhasha okitila lani. Foto: Reuters

"Tudi ko opravljaš vse to humanitarno delo v tujini, se od tebe še vedno pričakuje, da si nadeneš krono, se napraviš … in si videti lepa," razlaga 24-letna misica indijskih korenin. "Hotela sem se vrniti domov. Vrniti in iti naravnost na delo."

Mukherjeejeva je bila v Indiji kot ambasadorka dobrodelne organizacije Coventry Mercia Lions Club, ko so ji kolegi v bolnišnici Pilgrim v Bostonu v Angliji začeli sporočati, kakšne težave imajo v boju z novim koronavirusom.

Želela biti del tistih, ki pomagajo

Ker je, preden je postala mis Anglije, Mukherjeejeva delala kot pripravnica v omenjeni bolnišnici, je stopila v stik z njimi in jim sporočila, da se želi vrniti na staro delovno mesto.

"Zdelo se mi je, da imam ravno zato svojo diplomo in kdaj, če ne zdaj, je boljši čas, da sem del tega sektorja. Izjemno je, kako ves svet slavi delavce v zdravstvu. Zaželela sem si biti del tega, del njih – in vedela sem, da lahko pomagam."

Mukherjeejeva se je v Anglijo vrnila prejšnji teden in je trenutno v samoizolaciji, po 14 dneh pa se bo lahko vrnila na delo. "Zame ni boljšega časa biti mis Anglije, kot je zdaj, ko lahko dejansko pomagam Angliji, ko ta to potrebuje," je še povedala za CNN.

V Veliki Britaniji so do zdaj zaznali 60.733 potrjenih primerov okužb z novim koronavirusom, vključno s premierjem Borisom Johnsonom, umrlo pa je več kot 7000 ljudi.