Napajalnik Nissan Energy Roam, ki je sestavljen iz odsluženih baterij modela leaf, bo kmalu v prodaji. Foto: Nissan
Napajalnik Nissan Energy Roam, ki je sestavljen iz odsluženih baterij modela leaf, bo kmalu v prodaji. Foto: Nissan

Nissanovi inženirji so za bruseljski avtomobilski salon na podlagi kombija NV300 pripravili koncept mobilne delavnice za mizarje. Gre za vozilo, ki združuje praktičnost in inovativnost ter dokazuje, da lahko pri Nissanu ponudijo rešitve za najrazličnejša področja.

Prava mala elektrarna
Kombi med drugim vključuje zmogljivo prenosno baterijo, imenovano Nissan Energy Roam. Gre za vsestransko uporaben vir napajanja z zmogljivostjo 700 vatnih ur, zmogljivostjo enega kilovata in ničelnimi emisijami. Napajalnik Nissan Energy Roam je sestavljen iz odsluženih baterij Nissanovega električnega modela leaf. Sončne celice na strehi kombija omogočajo polnjenje napajalnika, ko le-ta ni priklopljen na električno omrežje.

Mobilna mizarska delavnica v tovornem prostoru konceptnega kombija med drugim vključuje še računalnik z zaslonom na dotik, delovno površino, vrtljiv stol, ki je pritrjen na talna vodila, številna po meri izdelana odlagalna mesta in osvetlitev z LED-tehniki na stropu vozila.

Nissanov mizarski kombi po pričakovanjih ne bo šel v serijsko proizvodnjo, baterija Nissan Energy Roam pa bo prišla na trg že to pomlad.