Predstavili bodo svoj prvi album. Foto: Arhiv skupine Okttober
Predstavili bodo svoj prvi album. Foto: Arhiv skupine Okttober

Album z naslovom 10 bo poleg uspešnice Lep dan ponudil še devet drugih skladb, člani zasedbe Okttober pa ga bodo predstavili prvič v petek, 25. septembra, na Radiu Maribor.

V poplavi vseh slabih novic je skladba Lep dan, ki je na radijske postaje prišla pred dobrim letom in pol, pomenila odlično odskočno desko za mariborsko skupino Okttober. Melanholični melodični rock, ki prinaša premislek o svetu, je naletel na dober odziv. Radijske oddaje so skladbo vzele za svojo, fantje pa so zadnje leto dni namenili koncertiranju in snemanju prvega skupnega albuma, ki izide v oktobru.

Milan Fras, pevec in avtor vseh desetih skladb, ki nastajajo tudi z veliko pomočjo solo kitarista Nikole Stojanovića, pravi, da gre za izbor iz sicer precejšnje množice skladb, ki so nastale v zadnjih šestih letih delovanja. Gre za pesmi, ki so osebno izpovedne, življenjske, ne izognejo pa se niti kritiki trenutnega družbenega stanja. Skladba Dlani, ki napoveduje novi album, prinaša zgodbo zgaranega posameznika, ki se trudi najti boljše življenje. Govori o: "O pobegih, ki nas vrnejo nazaj le z večjimi vprašanji in odgovorih, ki se skrivajo v majhnih, preprostih rečeh. O tem, o čemer razmišljam, ko mimo mene drvi vsakdanjik," je povedal Milan.

Album je nastajal v sodelovanju z basistom Renejem Markovičem, bobnarjem Gregom Božičem in klaviaturistom Petrom Čajo. Kaj so fantje pripravili, boste lahko prvič slišali v oddaji V ritmu Štajerske ali v živo pred mariborsko Staro trto na Lentu, sledili pa bodo koncerti v mariborskem KGB, Rušah in na Festivalu urbane kulture v Kočevju.