Šerbi je skupaj s skupino Agropop zaslovela v 80. letih preteklega stoletja. Foto: BoBo
Šerbi je skupaj s skupino Agropop zaslovela v 80. letih preteklega stoletja. Foto: BoBo

V petek zvečer je v bolnišnici v Rakičanu umrla Barbara Šerbec, bolj znana kot Šerbi, pišejo Slovenske novice. Zadnja leta so jo zaradi sladkorne bolezni pestile hude zdravstvene težave. 25. decembra je v Domu starejših občanov v Radencih (Dosor) praznovala svoj 58. rojstni dan.

Do leta 2000 je bila članica skupine Agropop, s katero je največje uspehe dosegla v 80. letih preteklega stoletja. Šerbi je pred leti za Delo povedala, da so zametki Agropopa nastali leta 1982 v zasedbi Tri palme, z uspešnico Der Kaiser kommt mit Mercedes na Radiu Študent. Leto pozneje so se preimenovali v Sajgons. Veliki met pa jim je uspel konec leta 1984, ko je Agropop postal zasedba, ki je imela na teden več vabil za nastope, kot je imela pesmi v svojem repertoarju.

Barbara Šerbec - Šerbi je bila leta 2011 gostja oddaje Sobotno popoldne:

Skupino so poleg Šerbi sestavljali še klaviaturist Aleš Klinar, kitarist in saksofonist Polde Poljanšek, kitarist Simon Pavlica, baskitarist Urban Centa in bobnar Dragan Trivič.

Ena njihovih največjih uspešnic je album Za domovino z Agropopom naprej, ki je bil prodan v 110.000 izvodih, skupaj pa so prodali okrog pol milijona kaset in plošč. Skupina je v 16 letih delovanja izdala 15 albumov. Leta 2010 so izdali še en album uspešnic v živo, saj je bila skupina zaradi bolezni pevke Šerbi deležna večje medijske pozornosti, dobiček od prodaje plošče je bil namenjen njenemu zdravljenju.

Po razpadu skupine Agropop se je iz glasbenih vod podala v podjetniške vode in se ukvarjala z gostinstvom. V začetku 90. let je Šerbi na Kanalu A s Tomažem Sršenom tudi vodila gurmansko oddajo Epikurejske zgodbe.