Quartissimo in Martina so gostovali pri Mariu, nato pa odhiteli vsak v svojo smer. Foto: MMC RTV SLO
Quartissimo in Martina so gostovali pri Mariu, nato pa odhiteli vsak v svojo smer. Foto: MMC RTV SLO
Vrnili so se zadovoljni

Letošnja slovenska evrovizijska ekipa se je pozno popoldne vrnila iz hladne Rusije in še s čisto svežimi vtisi gostovala v oddaji Spet doma. MMC je izkoristil priložnost in pred kamero skoraj s kovčkom v rokah ujel Žigo Cerarja, ki v zasedbi igra prvo violino.

Vaš nastop je bil v četrtek. Bi po treh prespanih nočeh kaj spremenili?
Ne, spremenili ne bi čisto nič. Nastop nam je zelo lepo uspel, od vseh vaj, ki smo jih imeli, je bil prav tisti, ki je šel "zares", najboljši.

Kaj menite o zmagovalcu, Norvežanu Alexandru Rybaku?
Meni je bil zelo všeč, tudi sam sem ga štel za enega izmed ožjih favoritov. Mu čestitam in mu želim uspešno leto.

Ste bili presenečeni nad evrovizijskim "cirkusom", gručami oboževalcev in fotografov?
Da, niti v sanjah si nisem predstavljal tega, kar sem doživel v Moskvi. Evrovizija je res velika stvar in nanjo vpliva ogromno dejavnikov. Dejstvo pa je, da smo mi iz Slovenije, ki je majhna dežela, zato bi morali v prihodnosti še veliko, veliko več investirati v predstavnika, da bi bili potem tudi rezultati boljši.

Norveška danes praznuje nacionalni praznik, poleg tega pa tudi zmago Alexandra Rybaka na Evroviziji. Po poročanju tujih agencij se je na ulicah Osla zbralo več sto Norvežanov in med tradicionalno parado veselo prepevalo zmagovito evrovizijsko popevko. Rybak si je v norveških medijih že priboril naziv "Aleksander Veliki", kot "nekaj posebnega" pa ga je pohvalil tudi norveški premier Jens Stoltenberg. "To je bila fenomenalna predstava mladega in nadarjenega glasbenika," je dejal Stoltenberg.

Kakšni gostitelji so bili Rusi?
Različno, kakor pri kateri stvari. Smo pa navajeni na vse. Bilo je veliko lepih sprejemov, a tudi nekaj ne tako lepih trenutkov. Na splošno pa je bilo v redu.

Kakšna je nadaljnja usoda Quartissima?
Quartissimo gre s svojo zgodbo naprej in upamo še na večje uspehe.

Torej ste se iz Moskve vrnili zadovoljni, kljub neuspehu?
Seveda, sicer pa ne bi rekel, da je bila naša uvrstitev neuspeh. Pač ne moremo vplivati na to, da bi zmagali.

A. P.

Vrnili so se zadovoljni