Glasbenik je bil v mladosti zaradi telesne teže in spolne usmerjenosti pogosto tarča medvrstniškega nasilja. Foto: Reuters

"Če sem imel v preteklosti intervju v kratki majici, sem pred tem več tednov stradal, potem pa pazljivo izbral vsako fotografijo in bil na koncu vseeno nezadovoljen," je zapisal v objavi na Instagramu.

"Zdaj pa sem se odločil, da se bom boril in vzel nazaj svoje telo ter nehal spreminjati prsi, boke in obline, ki sta jih naredila moja starša in jih imata brezpogojno rada." Dodal je, da bodo nekateri njegovo objavo morda razumeli kot narcisoidno, a da je zahtevala ogromno poguma ter da je v mladosti zaradi svojega videza doživel številne travme. "Če bi vedeli vse to, objave ne bi razumeli kot narcisoidne."

Ob tem je poudaril fotografa Ryana Pflugerja, s katerim je sodeloval na fotografiranju, iz katerega je objavil tudi to fotografijo. "Ryan, hvala, da si mi pomagal imeti rad telo takšno, kot je. Na fotografiranju se še nikoli nisem počutil varneje kot s teboj. Vedno bom v sporu z ogledalom, a to je bil korak v pravo smer."

Oboževalci so objavo 26-letnega glasbenika sprejeli izredno pozitivno in pohvalili njegov pogum, podobno pa je storil tudi fotograf. "Sam, hvala, da si mi zaupal s fotografiranjem, ki izkazuje moč, ki jo imaš nad svojim telesom in umom. Želim si, da bi se iz tvojega primera česa lahko naučil vsak."

Smith je sicer že večkrat govoril o tem, da je bil zaradi čezmerne teže in spolne usmerjenosti v mladosti tarča medvrstniškega nasilja. Med letoma 2015 in 2016 je izgubil več kot 20 kilogramov, a potem ugotovil, da je imel med dieto s svojim telesom vse prej kot zdrav odnos. "Postal sem obseden," je razložil pred časom. "Vsak dan sem se tehtal in opazoval v ogledalu."

In the past if I have ever done a photo shoot with so much as a t-shirt on, I have starved myself for weeks in advance and then picked and prodded at every picture and then normally taken the picture down. Yesterday I decided to fight the fuck back. Reclaim my body and stop trying to change this chest and these hips and these curves that my mum and dad made and love so unconditionally. Some may take this as narcissistic and showing off but if you knew how much courage it took to do this and the body trauma I have experienced as a kid you wouldn’t think those things. Thank you for helping me celebrate my body AS IT IS @ryanpfluger I have never felt safer than I did with you. I’ll always be at war with this bloody mirror but this shoot and this day was a step in the right fucking direction