Glasbenik je bil v mladosti zaradi telesne teže in spolne usmerjenosti pogosto tarča medvrstniškega nasilja. Foto: Reuters
Glasbenik je bil v mladosti zaradi telesne teže in spolne usmerjenosti pogosto tarča medvrstniškega nasilja. Foto: Reuters

"Če sem imel v preteklosti intervju v kratki majici, sem pred tem več tednov stradal, potem pa pazljivo izbral vsako fotografijo in bil na koncu vseeno nezadovoljen," je zapisal v objavi na Instagramu.

"Zdaj pa sem se odločil, da se bom boril in vzel nazaj svoje telo ter nehal spreminjati prsi, boke in obline, ki sta jih naredila moja starša in jih imata brezpogojno rada." Dodal je, da bodo nekateri njegovo objavo morda razumeli kot narcisoidno, a da je zahtevala ogromno poguma ter da je v mladosti zaradi svojega videza doživel številne travme. "Če bi vedeli vse to, objave ne bi razumeli kot narcisoidne."

Ob tem je poudaril fotografa Ryana Pflugerja, s katerim je sodeloval na fotografiranju, iz katerega je objavil tudi to fotografijo. "Ryan, hvala, da si mi pomagal imeti rad telo takšno, kot je. Na fotografiranju se še nikoli nisem počutil varneje kot s teboj. Vedno bom v sporu z ogledalom, a to je bil korak v pravo smer."

Oboževalci so objavo 26-letnega glasbenika sprejeli izredno pozitivno in pohvalili njegov pogum, podobno pa je storil tudi fotograf. "Sam, hvala, da si mi zaupal s fotografiranjem, ki izkazuje moč, ki jo imaš nad svojim telesom in umom. Želim si, da bi se iz tvojega primera česa lahko naučil vsak."

Smith je sicer že večkrat govoril o tem, da je bil zaradi čezmerne teže in spolne usmerjenosti v mladosti tarča medvrstniškega nasilja. Med letoma 2015 in 2016 je izgubil več kot 20 kilogramov, a potem ugotovil, da je imel med dieto s svojim telesom vse prej kot zdrav odnos. "Postal sem obseden," je razložil pred časom. "Vsak dan sem se tehtal in opazoval v ogledalu."