Lani je prvi kino drive-in v Sloveniji odprla glasba muzikala Briljantina. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.
Lani je prvi kino drive-in v Sloveniji odprla glasba muzikala Briljantina. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.

V Kinu Bežigrad so se odločili, da po uspehu lanske izvedbe tudi letošnje poletje omogočijo filmskim sladokuscem retro izkušnjo ogleda filmskih uspešnic iz udobja lastnega avtomobila. Filme si bo mogoče ogledati v večernih urah ob koncih tedna – prva projekcija bo 11. maja, kino drive-in pa bo trajal vse do julija.

Sorodna novica Kino drive-in odslej v Ljubljani: nostalgija po ameriško

Napovedujejo bogat spremljevalni program za vse generacije. Filmski program sicer še ni znan, bo pa po zagotovilih organizatorjev ponudil svetovne filmske klasike, ki bodo gledalce vrnile v preteklost.

Koncept kina drive-in, ki se je v ZDA razmahnil v 60. letih 20. stoletja, so po ameriškem zgledu začeli pozneje posvajati tudi po Evropi. Pri snovanju koncepta so v Kinu Bežigrad sledili predvsem vzoru klasičnih ameriških kinov drive-in. Na Viču lahko sprejme približno 70 osebnih vozil. Izkušnjo bo tudi letos dopolnila še strežba na kotalkah, tudi med filmi.

Lani so v sklopu projekta kina drive-in pripravili mesec slovenskih klasik, ki ga je odprl film Srečno, Kekec!, odvrteli pa so vse od To so gadi do Sreče na vrvici in Poletja v školjki.