Let’s set a world record together and get the most liked post on Instagram. Beating the current world record held by Kylie Jenner (18 million)! We got this #LikeTheEgg #EggSoldiers #EggGang

Profil Jajce za svetovni rekord (World-record-egg) se je na Instagramu pojavil v nedeljo zjutraj po ameriškem času. Ob fotografiji jajca je bil poziv: "Postavimo skupaj svetovni rekord v najbolj všečkani objavi vseh časov. Trenutna rekorderka je Kylie Jenner z 18 milijoni všečkov. Zmoremo!" Ob zapisu so se pojavili tudi trije zabavni ključniki #všečkajjajce, #jajčni vojaki in #jajčna tolpa.

Poziv je padel na plodna tla, jajcu je uspelo, saj je v manj kot 24 urah rekord že padel, objava pa ima trenutno že 23.870.517 všečkov. "Čestitamo, uradno smo postali lastniki najbolj všečkane fotografije na Instagramu," je zapisal neznanec, ki se skriva za profilom in želi ostati anonimen.

Dokler se ni na tron najbolj všečkane fotografije povzpelo jajce, je ta naziv držala Kylie Jenner, članica klana Kardashian. Potem ko je ves čas skrivala svojo nosečnost, je 6. februarja lani objavila fotografijo hčerke in razkrila tudi njeno ime - Stormi Webster. Ta fotografija je do zdaj zbrala več kot 18 milijonov všečkov.

21-letna Jennerjeva je že priznala poraz in na Instagramu objavila humorni posnetek, v katerem na vročem asfaltu razbije jajce.

Skoraj milijon evrov za sto ljudi - ključ za najbolj retvitan tvit do zdaj

Predtem pa je bila najbolj všečkana fotografija nosečniški trebušček glasbene zvezdnice Beyonce, s katero je svetu sporočila, da pričakuje dvojčka.

stormi webster

We would like to share our love and happiness. We have been blessed two times over. We are incredibly grateful that our family will be growing by two, and we thank you for your well wishes. - The Carters