Foto: EPA
Foto: EPA

Ustvarjalci podkasta so želeli otrokom ponuditi kakovostne izobraževalne vsebine, za katere pa jim ni treba gledati neposredno v zaslon. Glavni povod za ustvarjanje podkasta, ki med drugim vključuje glasbene vsebine in interaktivne igre, pa je bila pandemija, zaradi katere je izobraževalni proces za najmlajše občutno zahtevnejši.

"Zdi se nam, da je pomembno predstaviti še ta drugi medij – in ne samo zaslone –, ki omogoča igrive, zabavne epizode, ki pa so hkrati v skladu z učnimi načrti in resnično obravnavajo pomembne izobraževalne teme za otroke," pojasnjuje vodja vsebine, izobraževanja in raziskovanja pri Sesame Workshop Jennifer Schiffman Sanders.

Podkast vodi 6-letna lutka Foley – sicer novo ime na Sezamovi ulici – (glas ji je posodila izkušena lutkarica Lindsey “Z” Briggs), ki se ji v podkastu pridruži še Mikee the Microphone – mikrofon z velikimi očmi. Skupaj bosta otrokom predstavljala šale, pela pesmi in gostila znane obraze iz soseske, kot so lutke Elmo, Big Bird in Cookie Monster.

Ustvarjalci poudarjajo še, da se vsaka epizoda podkasta poleg priprav na šolo osredinja tudi na ključne nekatere ključne vrline, kot sta prijaznost in pa tudi trdoživost.

Vsaka epizoda bo dolga 15 minut, teme pa bodo prijazne tudi predšolskim otrokom – govorili bodo o vozilih, živalih, rojstnih dneh, učili se bodo tudi abecede. Za zdaj so pripravili 15 epizod, ki bodo izhajale dvakrat tedensko. Ustvarjalci upajo, da bodo podkast družine poslušale skupaj – ali pred spanjem, ali v avtomobilu, ali pa med pripravljanjem večerje, poroča AP.