Sia verjame, da je žrtev Johnny Depp. Foto: Reuters
Sia verjame, da je žrtev Johnny Depp. Foto: Reuters

Na svojih družbenih omrežjih je avstralska pevka izrazila podporo igralcu, ki je že več mesecev v boju s svojo nekdanjo ženo Amber. Tokrat gre za tožbo, v kateri Depp svojo nekdanjo ženo zaradi klevetanja toži za skoraj 43 milijonov evrov (50 milijonov ameriških dolarjev).

Heardova je namreč v časopisu The Washington Post leta 2018 objavila prispevek o nasilju v družini. Čeprav igralec v besedilu ni izrecno omenjen, pa naj bi se ga po njegovem mnenju dalo prepoznati. Tako naj bi šlo za jasno namigovanje, da je nasilnež, kar pa naj bi bilo popolnoma napačno, poroča NME.

Sia je v svoji objavi zapisala: "Samo izkazujem svojo javno podporo Johnnyju Deppu." Zraven je dodala še, da se ne bi branila, če bi se Depp odvadil uživanja opojnih substanc in prenehal z obilnim nošenjem nakita. Poudarila pa je, da je očitno on tisti, ki je v tem primeru žrtev in ne Heardova, posebno po poslušanju nekaterih posnetkov.

Nanašala se je na posnetke, ki so bili posneti v letu 2015 in predvajani že med letošnjim poletnim sojenjem, na katerih pa je ameriška igralka priznala, da je Deppa udarila. Glasbenica je v enem izmed svojih tvitov omenila tudi nekdanjega fanta Heardove Elona Muska. V svojem zapisu namiguje, da je ta Amber dal 6 milijonov evrov (7 milijonov ameriških dolarjev), potem ko je enako količino denarja, ki jo je dobila od poravnave ob ločitvi z Deppom, darovala. V objavi ga sprašuje, zakaj jo brani in poudari: "Nikoli si ne bo poiskala pomoči, ki jo potrebuje, če bomo vsi molčali."

Na Sijine komentarje pa se še nihče izmed vpletenih ni odzval, nekateri oboževalci pa želijo, da pevka svoje objave izbriše. Igralec se je sicer na družbenih omrežjih tudi zahvalil za podporo tistih, ki mu stojijo ob strani.

Drug drugega ne pustita pri miru

Medtem ko je Heardova na sodišču dejala, da ji je igralec večkrat grozil s smrtjo, Depp vztraja, da je bila ona tista, ki je bila nasilna. Na to je odgovorila s 300 strani dolgim pismom, ki je podrobno opisalo njeno izkušnjo, vključila pa je tudi fotografije modric in brazgotin. Oba nekdanja zakonca še vedno vztrajata pri zanikanju kakršnih koli obtožb zlorabe v njunem zakonu.

Igralka pa svojega nekdanjega moža toži za 85 milijonov evrov, saj naj bi Depp organiziral klevetniško kampanjo na družbenih omrežjih, ki naj bi služili blatenju njenega imena in podobe.

Poleti sta oba tudi oddala dokaze v tožbi, ki jo je Depp vložil proti News Group Newspapers, založniku The Suna in njegovemu glavnemu uredniku Danu Woottonu. Depp je tožbo vložil, zaradi uporabe izraza "pretepač žensk", ki naj bi bil po njegovem mnenju žaljiv in nepravilen. Razsodbe tudi v tem primeru še ni bilo.