Zak, ki je igralčev sin iz prvega zakona z Valerie Velardi, je v torek na Instagramu objavil črno-belo fotografijo pokojnega očeta in zraven pripisal ganljivo sporočilo: "Oče, danes mineva šest let od tvoje smrti. Del tebe še vedno živi v naši družini in v tistih, ki v srcu nosijo tvoj duh. Še naprej se bomo borili za dobro na svetu, za mir. Tako zelo te imam rad."

Robin Williams s hčerko Zeldo. Foto: EPA
Robin Williams s hčerko Zeldo. Foto: EPA

Z objavo na Instagramu je dan pred obletnico spomin na očeta zaznamovala tudi Zakova polsestra Zelda, ki je napovedala, da se bo, tako kot vsako leto za obletnico smrti, umaknila z družbenih omrežij, piše People. Pred tem je objavila tvite, v katerih je delila telefonsko številko za ljudi v stiski: "Kdor koli že to bere, naj uporabi to objavo kot izhod iz krize. Poiščite pomoč. Nadaljujte boj."

Robin Williams je umrl 11. avgusta 2014. Potem ko je več let trpel za depresijo, je igralec storil samomor. Po besedah njegovih najbližjih naj bi mu težave z duševnim zdravjem povzročila demenca z Lewyjevimi telesci. Bolezen je vplivala na njegovo razmišljanje, spomin in sposobnost gibanja.

Znan je bil po številnih vlogah, predvsem v komedijah – Velika poroka, Stara mačka in Očka v krilu. Za vlogo v filmu Dobri Will Hunting je prejel oskarja za najboljšega stranskega igralca. Svoj glas pa je posodil tudi v animiranem filmu Vesele nogice.