Foto:
Foto:

Plišasti medvedek Berni naj bi nogometnemu klubu Bayern iz Münchna prinesel srečo v končnici za naslov nemškega prvaka. Že to soboto v tekmi Bundeslige proti Werderju iz Bremna bo imel Berni prvo nalogo in bo zamenjal svojega predhodnika - Bazija.

Berni bo s svojim simpatičnim obrazom povsod potoval z nogometaši Bayerna. Podpredsednik kluba Karl-Heinz Rummenigge meni, da jim bo medvedek s svojimi atributi pomagal do naslova prvakov.

Na tekmi proti Bremnu se bo v soboto na olimpijskem stadionu predstavilo dvajset velikih medvedjih likov. Prav tako bodo med občinstvo razdelili 60.000 medvedjih mask. Berni se bo predstavil svojim navijačem tudi z medvedjo pesmico in plesom. Član uprave kluba Karl Hopfner je zagotovil, da bo Bernijev predhodnik Bazi, moški v usnjenih hlačah in bavarski srajci, ob svojem odhodu dobil velik šopek in maskoto v znak spoštovanja.

Bazi je bil preteklih dvanajst let uradni spremljevalec Bayerna. Kmalu bodo ljubitelji tega nogometnega kluba iz bavarske prestolnice lahko kupili plišastega medvedka, brisače in šale z motivom Bernija.

Rummenigge je dejal, da so se odločili za novo maskoto v obliki medveda, ker 50 odstotkov vseh prodanih plišastih igrač na svetu predstavljajo ravno medvedki. Ime Berni pa je bilo izbrano na podlagi akcije navijačev, zanj pa je glasovalo več kot 25.000 ljudi.

Poleg predstavitve Bernija se je nogometni klub Bayern odločil za sodelovanje z živalskim vrtom Hellabrunn. V prihajajočem letu bodo finančno skrbeli za rjavega medveda Borisa. Od 10. do 22. maja pa bodo vsi mladi obiskovalci, ki pridejo z medvedjo masko in so bili na tekmi z Bremnom, dobili evro popusta za vstopnico.