Večina sodelujočih v izzivu Bird Box opravlja ob razmeroma nenevarnih opravilih, nekaj posameznikov pa je šlo pri tem čez vse meje razuma in s svojim početjem ogrozilo sebe in druge. Foto: Reuters
Večina sodelujočih v izzivu Bird Box opravlja ob razmeroma nenevarnih opravilih, nekaj posameznikov pa je šlo pri tem čez vse meje razuma in s svojim početjem ogrozilo sebe in druge. Foto: Reuters

Film Bird Box, v katerem ima glavno vlogo Sandra Bullock, je navdušil številne gledalce po svetu in postal najbolj gledan Netflixov film. Med milijoni gledalcev se je našlo tudi kar nekaj takšnih, ki jih je dogajanje v filmu prevzelo do te mere, da so se odločili opraviti t. i. izziv Bird Box (Bird Box Challenge).

Tako kot v filmu, kjer ljudje v strahu pred skrivnostnim bitjem nosijo preveze čez oči (vsak, ki bitje ugleda z lastnimi očmi, namreč nemudoma stori samomor), se tudi gledalci v resničnem življenju odločajo, da si bodo zavezali oči in tako skušali opraviti različna vsakdanja opravila. Večina sodelujočih pri izzivu se sicer odloča za relativno nenevarna opravila, nekaj posameznikov pa je pri tem šlo čez vse meje razuma.

Ena takšnih je tudi najstnica iz ameriškega mesta Layton, ki je s prevezo za oči sedla kar za volan avtomobila. "Izziv Bird Box med vožnjo ... predvidljiv rezultat," se je na Twitterju, potem ko je 17-letnica povzročila prometno nesrečo, glasil zapis lokalne policije.

Na priloženi fotografiji je razvidno, da sta bili v nesreči udeleženi dve vozili, policisti pa so sporočili, da ni bil v trčenju na srečo poškodovan nihče. 17-letnico je med nevarno vožnjo spremljala leto mlajša prijateljica.

To sicer ni prvi resen incident v povezavi z izzivom, ki se je razširil po spletU. V preteklem mesecu se je zaradi preveze čez oči na grelcu opekla ženska, več ljudi pa se je poškodovalo zaradi različnih padcev in udarcev. Vse skupaj je šlo tako daleč, da je so se na dogajanje odzvali tudi pri Netflixu, pri katerem so gledalce pozvali, naj se zaradi izziva ne postavljajo v nevarne situacije.