Nadaljevanje Ledenega kraljestva lahko pričakujemo še pred letom 2018. Foto: Kolosej
Nadaljevanje Ledenega kraljestva lahko pričakujemo še pred letom 2018. Foto: Kolosej

Disney je leta 2013 s filmom Ledeno kraljestvo požel velik uspeh, zato ni čudno, da so se ustvarjalci odločili, da bodo posneli nadaljevanje zgodbe. Ta v Disneyjevi ponudbi velja za posebno, saj princeski Ana in Elsa za spremembo ne iščeta princa na belem konju, ampak se soočata z zapletenimi družinskimi odnosi.

Oboževalci si želijo, da bi bili ustvarjalci novega dela, ki naj bi v kinodvorane prišel še pred letom 2018, še bolj pogumni. Če prvi del vsebuje zametke feminizma, si za drugi del želijo večjo vidnost LGBT-populacije v popularni kulturi. Na Twitterju je tako v nedeljo že stekla akcija #GiveElsaAGirlfriend (DajteElsidekle), ki naj bi ustvarjalce spodbudila, da začnejo razmišljati tudi v to smer. Če se bo to res zgodilo, bo Elsa postala prva istospolno usmerjena risana junakinja, poroča The Guardian.

Elsa postala eno bolj priljubljenih imen
Čeprav se prvi del Ledenega kraljestva ne ukvarja s spolno usmerjenostjo likov, so nekateri gledalci ustvarjalcem filma očitali, da širijo "homoseksualno agendo". Posebej jih je zmotila pesem Let It Go (Zaživim), ki so jo verski fundamentalisti v ZDA označili za satanovo himno, skrajni pridigar Kevin Swanson iz Kolorada pa je pesem povezal s homoseksualnostjo.

A večino sta tako pesem kot film navdušila, pesem do te mere, da je prejela oskarja, film pa so mnogi poznavalci Disneyjevih filmov označili za najboljšo risanko po Mali morski deklici iz leta 1989 in Tarzanu, ki je luč sveta ugledal natanko deset let pozneje. Vpliv filma je bil celo tako velik, da se je ime Elsa med novorojenimi deklicami lani v ZDA povzpelo med najbolj priljubljena imena.