Trumpovi lasje so že deležni velike pozornosti, ne toliko zaradi barve kot zaradi zelo specifične oblike oziroma sloga pričeske. Foto: Reuters
Trumpovi lasje so že deležni velike pozornosti, ne toliko zaradi barve kot zaradi zelo specifične oblike oziroma sloga pričeske. Foto: Reuters

74-letni Trump, ki ne priznava volilnega poraza in vztraja, da je žrtev volilnih prevar, je po volitvah 3. novembra le redko stopil pred oči javnosti. A tistih nekaj izjem, ki jih je bilo, nakazuje, da se barva njegovih las spreminja, po poročanju nemške tiskovne agencije DPA množično ugotavljajo številni.

Trumpovi lasje, njegov zaščitni znak, so namreč izgubili nekaj svoje značilne svetlo oranžne barve in so postali bolj sivi, ugotavljajo uporabniki spletnih omrežij, pa tudi novinarji in politični komentatorji.

Številni se ob tem norčujejo in Trumpu sporočajo, da so očitno njegovi lasje – ali pa morda njegov frizer – priznali poraz prej kot on sam in odšli naprej.

"Kako hitro so osiveli lasje Donalda Trumpa? Poraz ga je res močno prizadel, ni čudno, da se je skrival," je zapisal eden izmed komentatorjev na Twitterju. "Barva las se je spremenila. Opazno bolj siva. Toda glas in hitrost govora ostajata enaka," je tvitnila britanska novinarka Emily Maitlis.

Na parodijskem računu na Twitterju, ki je namenjen Borisu Johnsonu, so se pošalili – ali je Trumpov frizer zapustil ladjo ali pa se poskuša postopoma preleviti v Joeja Bidna in upa, da tega ne bo nihče opazil.