Foto: AP
Foto: AP

Kadeti naj bi goljufali pri izpitu z radarjem, ki je ključen za diplomo na tej akademiji.

Vseh 33 kadetov naj bi kršilo pravilnik o kodeksu ravnanja, ki so ga podpisali ob začetku predavanj, ko so se zavezali, da bodo ohranjali akademsko integriteto, poroča CNN.

"To je kot udarec naravnost v trebuh," je na tiskovni konferenci potožil inšpektor za javno varnost Georgie, poveljnik Mark W. McDonough.

Od 33 kadetov je eden dal odpoved, eden je na vojaškem dopustu, tretjega pa so odslovili še pred koncem preiskave. Vse preostale so odslovili iz enote v sredo.

Na izpitu so goljufali prav vsi. Foto: AP
Na izpitu so goljufali prav vsi. Foto: AP

"V nasprotju z našimi vrednotami"

"Preiskovalci so odkrili, da so kadeti uporabljali zapiske, pri odgovorih na izpitu prejemali neposredno pomoč drugega kadeta ter si pomagali z izpitnimi vprašanji in odgovori, ki jih je eden od kadetov objavil na aplikaciji GroupMe," je povedal McDonough.

"Poleg tega so ustvarili dve skupini Snapchat, v kateri so vključili več članov razreda, kar jim je olajšalo njihove nedovoljene dejavnosti."

Na akademiji prometne policije kadeti preživijo 20 tednov na predavanjih, 12 pa na terenskem usposabljanju. Po diplomi morajo nato opraviti še več kot 1.500 ur dodatnega usposabljanja.

"Naš celotni sistem deluje tako, da bi kadete izoblikovali v policiste, ki jim javnost lahko zaupa ... zato je to njihovo početje v popolnem nasprotju s temi vrednotami in zato ga je tako težko požreti," je še dodal McDonough.