Na praznični majici 88-letnice ni ameriški patriotski motiv, temveč zastava Paname. Foto: Reuters
Na praznični majici 88-letnice ni ameriški patriotski motiv, temveč zastava Paname. Foto: Reuters

Za številne Američane praznovanje dneva neodvisnosti pomeni priložnost, da na različne načine pokažejo, kako ponosni so na svojo domovino. Ne glede na to, ali se 4. julija udeležijo prazničnega koncerta, družinske zabave ali piknika, navadno ne gre brez posebnih oblačil, ki na takšen ali drugačen način spominjajo na ameriško zastavo.

Takšne tradicije se drži tudi 88-letna Shirley Cheesman iz Teksasa, ki si je zadnjih 25 let za to posebno priložnost nadela rdeče-modro majico z zvezdami, na katero je zelo ponosna. Majico zelo dobro pozna tudi njena družina in ravno to je botrovalo razkritju, po katerem je Shirleyjin vnuk njeno početje v šali označil za 25 let trajajočo "veleizdajo."

Majico bo nosila še naprej
Vnuk Dale Cheesman je za BBC pojasnil, da sta s svakom gledala tekmo svetovnega prvenstva v nogometu, ko sta zaznala neverjetno podobnost med zastavo Paname in babičino znamenito majico. Zgodbo sta razkrila tudi 88-letnici, ki pa bo majico nosila še naprej. "Gre za tradicijo," je njeno odločitev pojasnil vnuk.

Pomoto babice je Dale razkril na Twitterju in priložil sliko. Zgodbo so pograbili številni uporabniki družbenega omrežja, ponosni Panamci pa so 88-letno babico povabili na obisk njihove države. Kot še poroča BBC, je simpatična zgodba po grenki nogometni izkušnji Panamcem vrnila nasmešek na obraz, mnogi se strinjajo, da bi si morala Shirley Cheesman v rokovniku označiti tudi 3. november, ko dan državnosti praznujejo v Panami.

Panama se je sicer na svetovno prvenstvo letos uvrstila prvič, vse tri tekme v uvodnem skupinskem delu tekmovanja pa je izgubila. Najbolj boleč poraz, s kar 1:6, ji je zadala Anglija.