Načrt, da izziv konča v desetih dneh, so mu prekrižale slabe vremenske razmere. Foto: Reuters
Načrt, da izziv konča v desetih dneh, so mu prekrižale slabe vremenske razmere. Foto: Reuters

Dobrodelnost v času novega koronavirusa ne pozna meja. Spomnimo se 99-letnega vojnega veterana Toma Moora, ki je s hojo okoli hiše zbral rekorden znesek za britanski zdravstveni sistem. Bil je navdih številnim, ki so v okviru svojih zmožnosti iskali načine, da pomagajo soljudem. Zanimiv izziv si je zadal tudi 59-letni Davy Ballantyne. "V teh težkih mesecih, ko se veliko ljudi spopada z duševnimi težavami, je čas, da nanje opozorimo. Tokratni izziv je prehoditi obalo Arrana, približno 70 milj, s 50-kilogramskim sodom viskija na hrbtu,” je Davy napisal na svojem profilu na Facebooku.

Hojo je začel 18. maja, vendar so mu načrt, da izziv konča v desetih dneh, prekrižale slabe vremenske razmere. "Čaka me nekaj dni počitka, kar je dovolj časa, da se poškodbe zacelijo in si naberem moči," je zapisal na družbenem omrežju, kjer sledilce redno obvešča o napredovanju. Pri objavah mu veliko pomaga njegova partnerica Annelies Slaats, ki ga vztrajno podpira tudi na poti.

Zbrani denar je prvotno nameraval nameniti organizaciji, ki pomaga sladkornim bolnikom, saj tudi njegova hči trpi za sladkorno boleznijo. "Trenutek se mi je zdel pravi, da podprem organizacijo za duševno zdravje Samaritane, ki je v trenutnem času resnično preobremenjena," je pojasnil Ballantyne.

59-letnik, ki je sicer zaposlen v škotski destilarni Lagg, je znan po svojih edinstvenih podvigih – vrh Goatfella je osvojil s 120-kilogramskim nakovalom na hrbtu, na Ben Nevis pa se je povzpel otežen s 60-kilogramskimi verigami.

Trenutni izziv bo najverjetneje tudi zadnji, saj bo Davy kmalu praznoval 60. rojstni dan, piše portal Herald. "Zelo sem vesela, da je to njegov zadnji izziv, saj se pozna, da je njegovo telo že zelo utrujeno,” je dejala Annelies.