Naziv mis Talavera Bruce (kakor se imenuje zapor) je odšel v roke Alvesove. Foto: Reuters
Naziv mis Talavera Bruce (kakor se imenuje zapor) je odšel v roke Alvesove. Foto: Reuters
Na izboru je tekmovalo deset zapornic. Foto: Reuters

Ujetnicam enkrat na leto dovolijo, da zamenjajo svoje uniforme za visoke pete in glamurozne večerne obleke za izbor, ki ga priredijo kar znotraj zaporniških prostorov.

Letos se je za laskavi naziv pomerilo deset zapornic, je poročala tiskovna agencija Reuters. Preden so stopile na stezo, so jim še v zaporu, ki je znan po razvpitih pretepih in izgredih, uredili pričeske ter jih nališpali. Na izboru, ki je namenjen izboljševanju samopodobe, so tekmovalke ocenjevali glede na njihov videz, privlačnost in vedenje. Izbor si je ogledalo 440 drugih zapornic, prav tako pa so bili prisotni člani družin tekmovalk.

Naziv mis Talavera Bruce (kakor se imenuje zapor) je odšel v roke Alvesove, ki so jo aretirali leta 2015 zaradi tatvine, pred aretacijo pa ji je za vratom viselo sedem zapornih nalogov. "Vse smo srečne, da smo lahko skupaj s svojimi družinami," je dejala zmagovalka in dodala: "Ko sem hodila po stezi, sem bila malce živčna, toda hkrati srečna. Želim si, da bi si lahko z zmago priborila še svobodo. In z lento odkorakala od tod."

Alvesova je nasledila lansko zmagovalko, 28-letno preprodajalko mamil Michelle Rangel. Ta je lani ob zmagi dejala: "V tem trenutku se ne počutim, kot da bi bila v zaporu. Moja duša je svobodna."