Mlade slone je hranila po steklenički. Foto: Reuters
Mlade slone je hranila po steklenički. Foto: Reuters
Ob eksotični priložnosti je ameriška prva dama nosila preprosto belo srajco, oprijete bežaste hlače in visoke škornje. Foto: Reuters

Melania je do slončka stopila izjemno previdno, ob njenem dotiku pa je žival za trenutek zbezljala. Čeprav je Melanii na pomoč takoj priskočil varnostnik, sproščene prve dame dogodek ni pretresel – le nasmehnila se je in si slone ogledovala dalje.

Kasneje je mladička slona hranila tudi po steklenički in se zabavala ob pogledu na tiste živali, ki so navihano grizljale zelenje, ležeče na tleh.

Po hranjenju slončka si je na glavo nadela značilno čelado za safarije in si ogledala narodni park pri Nairobiju, kasneje pa je obiskala še otroško sirotišnico. Trumpova si je namreč za lastni projekt kot prva dama izbrala prav skrb za otroke in tudi na petdnevni afriški turneji namerava promovirati dobrobit otrok.

Afriško turnejo je začela v torek v Gani, kjer je preživela dva dneva. Bela hiša sicer podrobnosti o njeni turneji zaradi varnostnih razlogov ni razkrila, kot je prva dama ZDA sama dejala, pa jo bo njena turneja vodila v "štiri čudovite in zelo različne afriške države".

Trumpova je do zdaj potovala večinoma z možem, med drugim sta obiskala Savdsko Arabijo, Izrael, Italijo, Vatikan, Francijo, Japonsko, Južno Korejo, Veliko Britanijo in Finsko. Edino dozdajšnjo samostojno pot je opravila lani septembra, ko je šla v Toronto.