Skrivnost v sračjem gnezdu si boste lahko ogledali 31. 12. 2009 ob 17. 30 na TVS 1. Foto: MMC RTV SLO
Skrivnost v sračjem gnezdu si boste lahko ogledali 31. 12. 2009 ob 17. 30 na TVS 1. Foto: MMC RTV SLO
Skrivnost v sračjem gnezdu
Otroci, ki se veselijo najdaljše noči v letu. Foto: MMC RTV SLO
Skrivnost v sračjem gnezdu
Silvestrstvo je v sračjem gnezdu polno skrivnosti. Foto: MMC RTV SLO

V Otroškem in mladinskem programu nadaljujejo silvestrsko tradicijo za otroke: znova so ustvarili novo enourno novoletno pravljico, ki bo otroke in družine v poznih popoldanskih urah popeljala v veselo pričakovanje najdaljše noči.

Recept za silvestrski (televizijski) popoldan
Žanr igrane televizijske oddaje je zaživel v polnem zamahu: pravljična, do potankosti izdelana scenografija, iskrivi, premišljeno izbrani kostumi, odlična igralska zasedba in četica navihanih otrok. Vse to bo v soju kolovrata časa, ki se je ustavil v dvajsetih letih preteklega stoletja v starem skladišču ob robu mesta, pričaralo praznično, pravljično in čarobno vzdušje tudi v vašem domu.

Pokukajmo v zgodbo:
V hiši na obrobju mesta vodijo obokana vrata v klet. V njej je veliko skladišče, v katerem ima svoje gnezdo na moč zanimiva druščina: sedem otrok in dva odrasla lumpa. Preživljajo se z zbiranjem starin, ki jih urejajo in prodajajo za majhne denarce, s svojim početjem pa zelo vznemirjajo sicer mirno mesto. Glasna in vesela druščina se zares umiri samo v trenutku, ko je na sporedu njihova najljubša televizijska oddaja: gospodinjska oddaja gospodične Marjetice.

Čeprav jim na prvi pogled prav nič ne manjka, vsi čutijo in si želijo, da bi bilo še lepše, če bi bilo njihovo "gnezdo" malce pospravljeno. Prav tako ne bi bilo nič narobe, če bi bila njihova oblačila čista in pokrpana in če bi na mizi zadišalo kaj slastnega. In glej, kot bi jim nekdo bral misli: načrt, ki se porodi v glavah Ata in Hitrega, je naravnost osupljiv.

Degustacija uspela, želite sladico?
Vseh podrobnosti, ki so se zgodile v zaprašeno-praznični kleti, vam seveda nikakor ne nameravamo izdati že zdaj. Razlog? Najlepša in najslajša so ravno tista presenečenja, ki jih nikakor ne poznamo vnaprej. Se strinjate? Zato pa se odzovite temu predsilvestrskemu povabilu: 31. 12. ob 17. 30 na prvem programu Televizije Slovenija spremljajte pravljično oddajo Skrivnost v sračjem gnezdu in si pričarajte čarobno vzdušje, ki naj se v prijetnem tonu vaših misli potopi v še bolj pravljično nadaljevanje zadnjega večera v letu 2009.

Omenimo še pravljične "krivce"
Martina Maurič Lazar(Marjetica), Aljoša Koltak in Niko Goršič (Hitri in Ata), Manca J. Ambrožič (voditeljica dnevnika Danica Trobič), Vesna Slapar (soseda) in Goko Osojnik (policist). Mladi igralci: Eva Hajdenkumer, Pia Veronika Petrovič, Brina Vadnjal, Lucija Ostan Vejrup, Andrej Svoljšak, Gašper Stražišar in Lan Remeta.

Scenografija je delo Urške Dolinar, kostume si je zamislila Svetlana Visintin, scenarij pa sta napisala Martina Peštaj, ki je tudi urednica oddaje, in Marko Nabršnik, ki je režiser.

________________________________

Otroški in mladinski program Televizije Slovenija vam skupaj z MMC-jevimi ustvarjalci že zdaj vošči nadvse prikupno, nepozabno, čarobno in pravljično leto 2010. Naj bo resnično srečno!