Sergio Ramos v akciji proti Romi v dresu, ki ima tudi okoljevarstveno sporočilo. Foto: Reuters
Sergio Ramos v akciji proti Romi v dresu, ki ima tudi okoljevarstveno sporočilo. Foto: Reuters

Tretji komplet dresov sicer ekipe na uradnih ligaških tekmah uporabljajo redko, na primer med gostovanjem pri moštvu z enakimi dresi. Pri belem baletu je tretji komplet v barvi korale, posebnost pa je, da so kratke hlače, majica in nogometni čevlji narejeni iz zavržene plastike. Pri izdelavi dresov sta sodelovala tekstilni velikan Adidas in podjetje Parley Ocean Plastic.

Drese so v torek v New Yorku predstavili Marcelo, Gareth Bale, Karim Benzema in drugi člani kraljevega moštva iz Madrida. Dres iz neobičajnih materialov je vsem navijačem ekipe že na voljo tudi v Adidasovih trgovinah po svetu.

Cyrill Gutsch, predstavnik podjetja Parley Ocean Plastic, je dejal: "Real Madrid ima moč, da razširi naše sporočilo ljudem z vsega sveta in pomaga, da prek dejanj zaživi tudi v praksi."

Tudi barva ni izbrana naključno - želeli so opozoriti na korale različnih odtenkov, ki so zaradi onesnaževanja morja in odvržene plastike ogrožene.

Zvezdniki Real Madrida so tretji komplet dresov na nogometni zelenici predstavili v torek, ko so se na turneji po ZDA v New Jerseyju pomerili z Romo.