Tako oče kot sin Bush sta bila žrtvi hekerja Gucciferja. Foto: EPA
Tako oče kot sin Bush sta bila žrtvi hekerja Gucciferja. Foto: EPA

znašel pod žarometi po krivdi hekerja Gucciferja.

Oseba, ki se skriva pod tem vzdevkom - menda stari znanec FBI-ja -, je namreč vdrla v zasebne elektronske predale več članov rodbine Bush, tako v pošto Georgea W. kot v nabiralnik, ki ga uporablja njegov oče George H. W., prav tako nekdanji ameriški predsednik.

"Kopalniška" avtoportreta
Kot pravi Guccifer, je odkril veliko zanimivih stvari - osebne podatke, slike, sporočila o krhkem zdravju Busha starejšega in dve fotografiji, ki ju je George W. Bush poslal svoji sestri. Zakaj sta prav ti dve najzanimivejši? Zato, ker sta na njih dve nastajajoči umetnini nadobudnega 66-letnega slikarja Georgea W. Busha, ki se je v zrelih letih lotil tega umetniškega konjička. Njegov priljubljeni motiv je bil kosmatinec Barney, ki je pred kratkim poginil zaradi raka.

Po poročanju ameriških medijev sta obe sliki videti kot avtoportreta: na prvi je gol sivolas moški, ki se tušira, vidi se ga od zadaj in le od pasu navzgor, a je v ogledalu mogoče opaziti obris njegovega obraza; na drugi je moški v kopalni kadi, prikazan iz subjektovega gledišča: na sliki so njegove iztegnjene noge, do polovice potopljene v vodo pod odprto pipo.

Kot piše portal The Smoking Gun, ki je prvi objavil "plen" vdora v elektronsko pošto, se je Guccifer dokopal tudi do fotografije Busha med slikanjem cerkve blizu družinske počitniške hiše v zvezni državi Maine.