Odrasli udeleženci dobrodelnega teka so lahko izbirali med 2-kilometrskim tekom brez vzpona na Ljubljanski grad in 6-kilometrsko traso z vzponom. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.

Dobrodelni tek Hop na Grad je letos potekal že tretjič, tudi tokrat pa so ga s pomočjo športnikov in donatorjev organizirali tekaški zanesenjaki, zaposleni na Pediatrični kliniki v Ljubljani. Kot so sporočili organizatorji, bo ves denar, zbran s štartninami in dobrodelnimi prispevki, namenjen nakupu naprave za kontinuirano spremljanje srčno-dihalne funkcije.

»Prvi in drugi dobrodelni tek Hop na Grad sta odlično uspela. Obakrat je teklo okoli 700 tekačev, kupili pa smo še nekaj naprav, ki nam pomagajo pri vsakodnevnem zdravljenju otrok. Prvo leto otroški gastroskop, drugo leto celo dve, in sicer napravo za bioimpedančne meritve sestave telesa za uporabo pri kroničnih ledvičnih bolnikih ter ultrazvočno sondo za ultrazvočni aparat Oddelka za imunologijo," sta pred letošnjim dogodkom povedala dr. Damjan Osredkar in dr. Nina Battelino, glavna pobudnika dobrodelnega teka.

Organizatorji želijo dogodek iz leta v leto širiti in razvijati. Foto: BoBo/Žiga Živulović jr.

"Že prvič smo se odločili, da tek postane tradicija, in zdi se, da nam to počasi uspeva. Pozitivna naravnanost udeležencev, spodbudne besede, ki nam jih pošiljajo prek družabnih omrežij, in ne nazadnje prečudovito vzdušje, ki se zgodi, ko smo vsi na kupu in je energija na višku, upravičijo prav vsak vložen trenutek in trud. Vsa ekipa, vključno z voditelji in vsemi soorganizatorji, pa poskrbi, da nam skupni trenutki še prehitro minejo«, sta povedala pediatra, ki si želita, da bi prireditev rasla in se razvijala iz leta v leto.

Udeleženci so tekli v različnih starostnih kategorijah ‒ na 200 metrski progi okrog Pediatrične klinike so tekli otroci, mlajši od 4 let, s 400-metrsko progo so se spopadli otroci med 5. in 7. letom starosti, še dvesto metrov daljšo progo pa so organizatorji pripravili za otroke do 10 let. Odrasli tekači so imeli na voljo dve trasi ‒ 6-kilometrsko z vzponom na Ljubljanski grad in 2-kilometrsko brez vzpona. Ob športnem dogodku poteka tudi bogat zabavno-glasbeni spremljevalni program, ki sta ga vodila Žiga Gombač in Uroš Bitenc.

Utrinke s 3. dobrodelnega teka Hop na Grad si lahko ogledate v spodnji fotogaleriji.