S podjetja so sporočili, da je nakup zemlje del njihove praznične promocije. Foto: Reuters
S podjetja so sporočili, da je nakup zemlje del njihove praznične promocije. Foto: Reuters
Proti gradnji zidu na meji med ZDA in Mehiko so organizirali že številne proteste. Foto: Reuters

Podjetje, ki je znano po svojih potegavščinah, se je po poročanju britanskega Independenta pridružilo demokratom, okoljevarstvenikom in zastopnikom prebežnikov v boju proti Trumpu. "Če ste glasovali za Trumpa, potem boste hoteli to preskočiti," so zapisali na svoji spletni strani.

Iz podjetja, ki izdeluje priljubljene karte, so še sporočili, da je Trump "smešna pošast, ki se boji Mehičanov". "Tako se jih boji, da bi zgradil dvajset milijard vreden zid, s katerim - kot vemo vsi - ne bo dosegel ničesar," so zapisali po poročanju spletne strani CNN. "Kupili smo velik del zapuščene zemlje na meji in najeli odvetniško družbo, ki je specializirana za pridobivanje zemljišč in bo gradnjo zidu otežila tako s časovnega kot finančnega vidika."

Lokacija ostaja neznanka
Denar za nakup zemlje so začeli zbirati v okviru posebnih darilnih paketov, ki so jih prodajali za 15 ameriških dolarjev. Le nekaj ur po začetku kampanje so razprodali vse pakete. Toda niso sporočili, kateri del zemlje so kupili. Objavili so zgolj videoposnetek, v katerem so poudarili, da so kupili ogromno površino na meji z Mehiko in kazali posnetke konj, ki galopirajo po puščavi. Vsi, ki so prispevali k nakupu zemlje in njeni obrambi, bodo prejeli ilustriran zemljevid kupljene zemlje in certifikat obljube podjetja, da se bodo borili proti gradnji zidu.

Podjetje je znano po potegavščinah, kot je podvig, ki so ga izvedli na črni petek leta 2015, ko so prodali za 50.000 ameriških dolarjev (kar znese okoli 42.000 evrov) ničesar in zbrali 100.000 ameriških dolarjev (oziroma okoli 84.000 evrov) za izkop "počitniške luknje" sredi ničesar lani. Na začetku leta so predstavili novo igro, kjer se norčujejo iz tehnološkega sektorja in jo poimenovali Cards Against Silicon Valley. V njej najdemo karte, ki so jih poimenovali "razumeti seksizem" in "pivske igre, ki temeljijo na Nintendu".

Cards Against Humanity je igra, v kateri eden izmed igralcev postane sodnik (za en krog) in izbere črno kartico z vprašanjem ali pojmi, s katerimi je treba dopolniti stavek. Vsak igralec nato izbere iz svoje roke kartice, ki odgovorijo na vprašanje ali zapolnijo prazna mesta. Sodnik nato razsodi, kdo je izbral najbolj bizarno in smešno kombinacijo.