Slonica Cittia se že pripravlja na svojo pomembno vlogo. Foto: EPA
Slonica Cittia se že pripravlja na svojo pomembno vlogo. Foto: EPA
Pujs Krhyak obožuje nogomet, sporočajo iz Kijeva (fotografija je simbolična, nastala je v londonskem živalskem vrtu). Foto: EPA

Poljski odgovor na "jasnovidno" nemško hobotnico (britanskega rodu), zdaj že pokojnega Paula, ki je zaslovel zaradi presenetljivo točnega predvidevanja rezultatov na svetovnem prvenstvu leta 2010, bo slonica Cittia.

Napovedala zmago Chelsea
Cittia, ki prebiva v živalskem vrtu v Krakovu, naj bi točno predvidela že zmago kluba Chelsea v Ligi prvakov. Vas zanima, kako je to storila? Postregla si je z jabolkom, nameščenim nad grbom Chelseaja, medtem ko se Bayernovega ni niti pritaknil.

Na podoben način bo o rezultatih ugibala tudi na EP-ju, a za začetek le o tekmah Poljske, saj bi se sicer utegnila zlomiti pod stresom. Če se bo v kvalifikacijah izkazala, pa bo morda dobila priložnost tudi v končnicah. Cittia, ki se je morala za vedeževalsko mesto pomeriti s papigo Kubo in oslom Black Mary, je že napovedala zmago Poljske proti Grčiji v skupini A.

Pujs, ki obožuje pivo, krompir in nogomet
Ukrajinci pa bodo za svojo jasnovidno žival najverjetneje izbrali velikanskega pujsa Krhyaka, ki rad loka pivo in golta pečeni krompir. Iz Kijeva sporočajo, da ima Krhyak zelo rad ljudi in da uživa v interakciji z njimi, predvsem pa obožuje tudi nogomet. Odlično reagira na nogometne žoge, si ogleduje tekme z lastnikom, rad ima televizijo ...

Izkazal se je že na lokalnih in mednarodnih tekmah, zaradi česar verjamejo v njegove nadnaravne sposobnosti.

Na Poljskem in v Ukrajini bo evropsko prvenstvo v nogometu med 8. junijem in 1. julijem.