Jim Carrey je risbo naslikal sam. Foto: Reuters
Jim Carrey je risbo naslikal sam. Foto: Reuters

Jim Carrey je svojo strast do umetniškega ustvarjanja sicer razkril že leta 2017, ko je v galeriji Signature Gallery prvič predstavil svoja umetniška dela, tokrat pa se je odločil za nekoliko drugačen korak. Upodobitev obešenega Benita Mussolinija in njegove ljubice Clarette Petacci, ki jo je naslikal sam, je objavil na družbenem omrežju Twitter.

S skico je baje želel izraziti svoje nestrinjanje s fašističnim režimom, ki ga je v Italiji od leta 1925 izvajal Benito Mussolini. Ob objavi je zapisal: "Če vas zanima, kam vodi fašistični režim, lahko o tem povprašate Benita Mussolinija in njegovo ljubico Claretto."

Diktatorjeva vnukinja Alessandra Mussolini se je na objavo nemudoma burno odzvala. Najprej je nanjo odgovorila s komentarjem, v katerem je zapisala: "Prasec si."

Potem je pozvala igralca, naj (če že pogreva zgodovino), na družbenih omrežjih objavi še upodobitve jedrskega bombardiranja Hirošime in rasističnega mučenja temnopoltih prebivalcev Amerike.

56-letnica si je na desnem krilu italijanske vlade doslej sicer zgradila uspešno kariero. Kot članica stranke Forzia Italia namreč deluje kot evropska poslanka.