Družbeno omrežje Facebook uporabnikom omogoča, da svoje videoposnetke popestrijo s filtri, ki spreminjajo sliko in obraze ljudi. Storitev, ki jo za zabavo uporablja mnogo uporabnikov, pa ima tudi svoje pasti. V eno izmed njih se je ujela tudi kanadska policija, ki je enega izmed filtrov med prenosom tiskovne konference po nesreči uporabila na obrazu policistke.

Spodrsljaj, ki je hitro zakrožil po spletu, je še toliko večji, ker je bilo na tiskovni konferenci govora o tragičnem dogodku. Policistka Janelle Shoihet je namreč poročala o podrobnostih umora ameriške državljanke in njenega avstralskega partnerja. Njuni trupli sta bili najdeni ob oddaljeni avtocesti v Britanski Kolumbiji.

Pozneje so s policije pojasnili, da je bila uporaba filtra seveda nenamerna. "Zavedamo se, kaj se je zgodilo, šlo je za samodejno nastavitev," so zapisali v pojasnilu.

Podobna napaka se je pred kratkim zgodila v severozahodnem Pakistanu, ko jo je regionalnemu politiku Šaukatu Jousafazaiju med prenašanjem novinarske konference zagodel isti filter kot kanadski policiji.