Fotografija iz zmagovalnega videa, poslanega na MMC-jev natečaj. Ogledate si ga lahko na Mojem spletu v rubriki Moj video natečaj. Foto: MMC RTV SLO
Fotografija iz zmagovalnega videa, poslanega na MMC-jev natečaj. Ogledate si ga lahko na Mojem spletu v rubriki Moj video natečaj. Foto: MMC RTV SLO
Nagrajena fotografija
Najboljša fotografija po mnenju strokovne komisje, ki bo prejela nagrado 200 evrov. Foto: MMC RTV SLO

Na fotonatečaj je prispelo skoraj 800 fotografij, na videonatečaj pa 35 videoposnetkov.

Uporabniki so pri izbiri tematike in tehnike fotografiranja oz. snemanja imeli velik kreativni razpon, saj natečaja nista bila vsebinsko omejena.

Kdo je zmagovalec foto natečaja?
Kot je bilo razpisano v natečajnih pravilih, bo zmagovalec fotonatečaja prejel nagrado v vrednosti 200 evrov.
Fotografije je ocenjevala strokovna komisija. Največ strokovnih točk si je prislužila fotografija z naslovom Hitrost, uporabnika Sonic. Po mnenju strokovne komisije ima fotografija poleg odlične kompozicije tudi ujet trenutek premikanja vlaka, drugačnost ji daje tudi barvna obdelava, saj ji je avtor odvzel barve, ohranil pa le rdečo, ki še bolj poudarja premikanje oziroma trenutek hitrosti.

V ožji izbor so se po mnenju žirije uvrstile še naslednje fotografije:
- Polet v mesto, uporabnik: saturn5
- Zapuščena, uporabnik: digitalna
- Simon, uporabnik: stefan
- Zimska, uporabnik: Erin
- Akrobat, uporabnik: Stefan

Kdo je nagrajenec videonatečaja?
V času natečaja je žirija izbirala tedenske zmagovalce, na koncu pa izbrala še skupnega zmagovalca. Po mnenju žirije je postal končni zmagovalec videonatečaja uporabnik foxek z videom Opekozlagalec (Brickloader).
Video je kratka in preprosta 2D-računalniška animacija, ki na duhovit način prikaže, kaj se lahko pripeti igralcem, zasvojenim z računalniškimi igricami. Zmagovalec bo prejel nagrado 400 evrov.

Vsem zmagovalcem čestitamo!