Kim Džong Un in njegovi podaniki se (najverjetneje) veselijo novega naraščaja pri hiši velikega vodje. Foto: Reuters
Kim Džong Un in njegovi podaniki se (najverjetneje) veselijo novega naraščaja pri hiši velikega vodje. Foto: Reuters

Njegova soproga Ri Sol Ju se lani več mesecev ni pojavljala v javnosti, kar je sprožilo govorice o njeni morebitni nosečnosti, poročajo tuje tiskovne agencije.

Seulska obveščevalna služba je novico o rojstvu otroka, čigar ime in spol nista znana, v ponedeljek sporočila parlamentarnemu odboru za obveščevalne dejavnosti, poroča DPA.

Kim in Ri Sol Ju imata sicer še dva otroka, prvi naj bi se jima rodil leto po poroki leta 2009, drugi pa leta 2013.

"Insajder" Rodman
Nekdanji ameriški košarkar Dennis Rodman je po obisku Severne Koreje leta 2013 razkril, da ima Kim hčerko Ju Ae, spol drugega otroka pa ni znan.

Zasebno življenje Kim Džong Una je sicer zavito v tančico skrivnosti, znano ni niti, kdaj točno naj bi se drugi sin Kim Džong Ila - prav po očetu je nasledil svojo vladarsko funkcijo - rodil, različna dejstva kažejo na datum med 8. januarjem 1982 in 5. julijem 1984.

Izobraževal naj bi se na zasebni šoli nekje na Zahodu in pod psevdonimom. Preden je zavzel najvišji politični položaj v Severni Koreji, se ni veliko pojavljal v javnosti, še danes pa veliko dejavnosti tako Kima kot njegove vlade za zunanje opazovalce ostajajo dobro varovana skrivnost.

Severna Koreja je davi vznemirila svetovno javnost z izstrelitvijo balistične rakete, ki je poletela čez Japonsko in padla v Tihi ocean.