Vaš obraz naj bo nevpadljivo naličen. Foto: EPA
Vaš obraz naj bo nevpadljivo naličen. Foto: EPA

Trend so poimenovali #padajočezvezde, poroča spletni medij RT.

Visoka moda, ličila, nakit
Začetek trendovske postavitve ima svoje izhodišče v videu z Weiboja, ki prikazuje mlado žensko iz mesta Šjan v provinci Šanši, kako se pretvarja, da je padla iz svojega dragega belega avtomobila. Okrog nje ležijo različni predmeti iz visoke mode, ličila in dragi srebni čevlji. Ženska je nepoškodovana, na sebi ima sončna očala in klobuk, ki ni padel z njene glave med "padcem" iz avtomobila.

A kljub temu na spletni strani RT ugibajo, da so padajoče zvezde pravzaprav začeli v Rusiji. Cilj fotografij naj bi bil iznajti način, na katerega lahko mlade bogatašinje pokažejo svoje prestižne izdelke: torbe, ličila, čevlje, nakit.

Gasilci in zdravniki
Trend je hitro dobil sledilce tudi z druge strani – tistih, ki se ne želijo ponašati z dragimi modnimi izdelki. Ljudje različnih poklicev in gmotnih položajev so začeli norčavo in zasmehujoče oponašati postavitev padajočih zvezd, a s predmeti iz svojega vsakdanjega življenja, med njimi so denimo zdravniki in gasilci. So pa tudi takšni, ki se obdajajo s knjigami, starinami, platni za slikanje in drugimi predmeti, ki jim veliko pomenijo.

Na fotografije so se odzvali na kitajskem ministrstvu za krizne razmere, kjer so pohvalili sodelovanje gasilcev in jih opisali kot "resnično energijo ljudi". Dodali so še, da je boleče gledati, kako na mlade ljudi vpliva pehanje za denarjem in močjo. Nekateri zaposleni na ministrstvu so se tudi sami pridružili izzivu in se obdali z nagradami in priznanji za svoje delo.

View this post on Instagram

Hari senin. Hari paling riweuh dalam satu minggu. Berangkat gedubragan karena buru2. Ngga tenang rasanya dari pagi jam 7 udah ada whatsapp masuk.. “morning mba Agnes..” , “hi mba Agnes met pagi..” , “Mba help.. “ , “eh mba gimana? “. Hahaha mak deg wisan. Buruh og. Piye meneh yekan.. . Uh rasanya pengen membelah diri. Karena kadang bingung harus mulai dari mana.. wkwkwkw *cekelan . Ahh.. kadang jadi kangen buka whatsapp yang isi chat nya.. “Nes, gimana hari ini? Lagi ngapain? “ . Uwuwu.. kapan yo entuk whatsapp isi koyo ngono. Ben falling in love. Bukan falling from helicopter~~ . #fallingstars2018 #fallingstarschallenge #fallingstars #helikopter #helicopter #supportsystem #bali #explorebali #nusadua #pulaupeninsula #peninsudaisland #itdc #kawasanitdc #waterblow #followme #f4f #fff #follow4follow #like4like #swag #dope #vsco #vscocam #vscogood #potd #ootd #goodvibes #l4l #lfl #notvsco

A post shared by agnes