Snoopyju se iz goreče hiše žal ni uspelo rešiti. Foto: Televizija Slovenija
Snoopyju se iz goreče hiše žal ni uspelo rešiti. Foto: Televizija Slovenija
Oba Kamenikova fanta sta zubljem ubežala. Foto: Televizija Slovenija

Sobo je v trenutku zajel močan dim, ki se je hitro razširil po zgornjem nadstropju, ki so ga ognjeni zublji povsem uničili.

Kuža Snoopy je spečega fanta zbudil, da se je lahko rešil pred ognjem. Fanta, ki se je zastrupil z dimom, so odpeljali na zdravljenje v Splošno bolnišnico Slovenj Gradec, a so ga popoldne iz bolnišnice že odpustili. Snoopy te sreče ni imel.

"Mene je kuža zbudil, ko me je grizel in lizal. In ko me je zbudil, sem videl, da se moj pes trese, in zavedel sem se, da je nekaj narobe. Ko sem se ozrl, sem okoli sebe videl samo dim," razlaga Miha Kamenik.

Miran Korošak iz Gasilskega zavoda Ravne na Koroškem pa: "Ko smo prišli na kraj dogodka, se je iz hiše valil črn gost dim, lastnik je tožil, da je v stanovanju še kuža Snoopy."
"Dve napadalni skupini sta se opremili v preiskovanje prostorov. Pri tem smo našli žal poginulega psa, za katerega pa moram povedati, da je tudi neke vrste junak, saj je eno življenje zaradi tega ostalo več."

Škoda velika
Kot je za TV Slovenija povedal Mihov oče Aljoša, je materialna škoda velika, a jo bo družina že sanirala.

"Me je klical sin, da nam hiša gori. Drugi sin je bil vsaj toliko priseben, da je poklical gasilce, ki so prišli na kraj nezgode in pomagali z gašenju. Žal pa res nismo mogli več rešiti našega kužka," razlaga v solzah Kamenik.

Dim je bil usoden tudi za papagaja Pikija. Na pomoč Kamenikom so takoj priskočili sosedje in prijatelji, trenutno pa poteka sanacija požarišča.

Junaški pes rešil 14-letnega dečka
Junaški pes rešil 14-letnega dečka