Foto:
Foto:
Organizacije, ki skrbijo za varovanje koal, dobijo za delovanje precej več denarja kot varuhi žab.

Ustanoviteljica bolnišnice v Cairnsu Deborah Pergolotti je v sporočilu za javnost zapisala, da novih bolnikov ne bodo več sprejemali.

"Preprosto ne zmoremo več. Žabjih pacientov je vedno več, denarja pa nimamo," je pojasnila. Avstralci, ki prinašajo poškodovane in bolne žabe, njihove oskrbe največkrat niso pripravljeni plačati.

Včasih so imeli v žabji bolnišnici tudi 200 pacientov naenkrat, največ zaradi zlomov kosti. Zdravljenje ene dvoživke stane od 20 do 30 dolarjev, pri težjih primerih pa se podraži tudi na več kot 100 dolarjev. V bolnišnici primanjkuje zdravil, težko plačujejo veterinarje in žuželke, s katerimi se hranijo žabe.

Pergolottijeva je v tem žalostnem trenutku opozorila, da se pri žabah pojavlja vedno več prej nepoznanih bolezni, kar je verjetno tudi posledica vedno bolj onesnaženega okolja. Med simptomi je omenila spremembe v barvi kože, manjšo povprečno težo in otopelost žab.

"Žabe pač niso tako ljubke kot koale in kenguruji, niso tople in puhaste. Veliko ljudi ima odpor do dvoživk," je dodala Pergolottijeva.

Žabja bolnišnica je bila del nacionalnega programa za ohranitev žab.