Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

V malem živalskem vrtu Hemsley v grofiji Kent so se te akcije domislili lani, in ker je doživela tak uspeh, jo bodo ponovili tudi letos. Za samo funt in pol (1,78 evra) lahko poimenujete enega ščurka zase ali pa za svojega prijatelja, da bi ga za valentinovo spravili v boljšo voljo, sporočajo.

V rezervatu so se odločili, da ščurkov, poimenovanih po nekdanjih ljubeznih, ljudem ne bodo prodajali, "saj nihče ne želi enega insekta zamenjati z drugim". Bo pa vsak dobil certifikat, s katerim bo za vedno ovekovečil nekdanjega partnerja kot insekta, imel pa bo tudi možnost, da ga uvrsti na "uradni seznam ščurkov", ki ga bodo lahko videli vsi obiskovalci rezervata.

"Za vse tiste, ki se nočejo maščevati neposredno, je to odličen način, kako se počutiti bolje," pravijo v Hemsleyju.

Denar bo šel za živali
Ves zbrani denar bo namenjen projektom živalskega vrta, lani je šel za hrano opic in surikat. "Pravkar sem po nekdanjem dekletu poimenoval ščurka, da bi na valentinovo nahranil surikate. Moram reči, da še nikoli v življenju denarja nisem bolje porabil," se je tako glasil eden izmed spletnih komentarjev.

Letos pa so za prebivalce Združenega kraljestva pripravili še eno novost – naročili bodo lahko tudi darilni paket, ki bo vseboval naravno milo, šampon in gobico za umivanje, da bi lahko "sprali vse sledi nekdanjih ljubezni s sebe".