Prepričan je, da heavy metal prinaša poziv k miru in ljubezni. Foto: Reuters
Prepričan je, da heavy metal prinaša poziv k miru in ljubezni. Foto: Reuters
Cesare Bonizzi s skupino
Bil je glavni pevec v skupini, a hudič ga je želel spreti z drugimi člani. Foto: Reuters

Cesare Bonizzi je v Italiji prava atrakcija. Ves čas je oblečen v temno rjava redovniška oblačila z belo vrvjo okoli pasu, obut je v sandale, plešasto glavo pa mu je vse do nedavnega krasila dolga bela brada. Bil bi čisto običajen kapucin, če se ne bi pred petnajstimi leti zaljubil v glasbo Metallice. Od takrat je v življenju našel prostor tudi za heavy metal. S svojo skupino Fratello Metalllo je posnel dve zgoščenki in imel nekaj nastopov, zdaj pa se je odločil zapustiti glasbene vode.

Vrniti se h koreninam
"Hudič je po svoji stari navadi začel povzročati samo škodo. Ločil me je od mojih menedžerjev, me poskusil oddaljiti od drugih članov skupine in celo od prijateljev menihov. Dvignil me je na točko, na kateri sem postal zvezda, zdaj pa si ga zato želim pokončati," je svoje slovo pojasnil v videoposnetku. Besede je želel podkrepiti tudi z dejanji, zato je naročil članu skupine, naj mu ostriže njegovo glavno prepoznavno lastnost - dolgo belo brado. "V svojem življenju sem obrnil nov list," je dodal Bonizzi, saj je prepričan, da ga je slava spravila na napačno pot.

Njegov drugi album je nosil naslov Misteri (Skrivnosti), navdih za pesmi pa je našel, ko je poslušal skupino žensk z juga Italije, ki so prepevale o devici Mariji, sam pa je nato naredil metalsko predelavo pesmi.

Besedila, ki jih je Brat Metal "kričal" v mikrofon, sicer govorijo o vsakdanjih težavah. "Ne morem se izogniti temam, kot so seks, droge in alkohol, ki res ogreje srce, vendar pretirano pitje uničuje jetra. Dotaknem se tudi vere, vendar nočem, da bi poslušalci mislili, da jim vsiljujem katoliške nauke," je dejal lani.

Heavy metal kot poziv k miru
Čeprav metalskega brata na koncertih ne bo več mogoče videti, je še vedno prepričan, da lahko tudi heavy metal po svetu širi sporočilo miru in ljubezni. "Mislim, da metal predstavlja moč glasbe. Metal je kot brat," je končal videosporočilo.

V prvem videoposnetku si oglejte reportažo o Bratu Metal (v angleškem jeziku), v drugem pa poslušajte eno izmed pesmi njegove skupine.