Dečkov pobeg se je končal srečno (fotografija je simbolična). Foto: Reuters
Dečkov pobeg se je končal srečno (fotografija je simbolična). Foto: Reuters

Novozelandec Gus Hutt, ki je preživljal počitnice v kampu ob plaži Matata, je 26. oktobra med ribarjenjem opazil drobno telo na površju morja. Za časnik NZ Herald je pojasnil, da je sprva mislil, da je lutka, a ko ga je zagrabil za roko in zaslišal slaboten glas, je ugotovil, da gre za otroka.

"Njegov obraz je bil kot iz porcelana, a nato je slabotno pisknil in pomislil sem, moj bog, to je otrok in živ je," je pojasnil ribič. "Imel je neverjetno srečo, a preprosto mu ni bilo usojeno umreti, ni še napočil njegov čas," je še dejal.

Dečka je zavil v brisače. Njegova žena je o dečku obvestila osebje avtokampa, ki je povedalo, da je pri njih le ena družina z majhnim otrokom. Obvestili so tudi reševalce in zatem še starše.

"To je bil čudež"
Deček se je v avtokampu izmuznil iz šotora, v katerem je bil s starši. "Očitno je bil malček navdušen, da je na plaži. Družina je bila pri nas prvo noč, prvič so bili tukaj," je dejala solastnica kampa Rebecca Salter. "Vsi smo bili pretreseni. Izteklo se je zelo zelo srečno. Lahko bi bila tragična nesreča," je še povedala solastnica kampa. Dodala je, da je šlo za čudež.

Policija je sporočila, da so bili o dogodku obveščeni in da je dečkovo zdravstveno stanje dobro.