Samo predstavljamo si, kakšna je zgodba za to fotografijo, ki jo je na Moj splet poslal uporabnik monc. Pridružite se mu tudi vi in nam pošljite fotografijo svojega 'valentinčka', kdor koli že to je ...! Foto: MMC RTV SLO
Samo predstavljamo si, kakšna je zgodba za to fotografijo, ki jo je na Moj splet poslal uporabnik monc. Pridružite se mu tudi vi in nam pošljite fotografijo svojega 'valentinčka', kdor koli že to je ...! Foto: MMC RTV SLO

Ljudje bi si lahko vsak dan pričarali valentinovo.

Lili o 14. februarju
Pretirano osladno, živce parajoče, grozljivo kičasto? To je pač valentinovo. Foto: EPA
Kako je z ljubeznijo v virtualnem svetu? O tem veliko ve Lili. Foto: MMC RTV SLO

Hočete nočete, leto je naokoli in spet je prišel "najbolj zaljubljeni čas v letu", čas, ki doseže vrhunec 14. februarja, ko je vse v znamenju srčkov, vrtnic in izkazovanja nežnosti. Čeprav mnogo Slovencev zatrjuje, da valentinovega (še) niso vzeli za svojega, saj gre za uvoženi praznik, in da je to predvsem čas, ko si roke manejo trgovci, uporabniki Mojega spleta na portalu Multimedijskega centra dokazujejo drugače.

Ste tudi vi umetniki izpovedovanja?
Najbolj koprneče, globoke in zamišljene zapise o tem, ali "nam je ljubezen res v pogubo", je mogoče najti na blogih, ki jih najdemo pod zaznamkom Literarni natečaj. Uporabnik pirchy si je svojo izpoved zamislil kar v verzih:
/.../ Vzameš pero ...
Počasi,
nežno
z njim po mojem golem telesu
potuješ.
Začneš pri čelu,
po nosu navzdol,
čez ustnice drhteče,
po vratu ... /.../

Od uporabnika gabriela s, enega izmed najbolj dejavnih literarnih blogarjev, pa smo si izposodili tole kitico:
/.../ Ko se srečava spet,
Raj bo na Pekel spominjal,
vstal bo Narobe Svet
in Pekel bo v Raju izginjal ... /.../

Bloganje o najbolj zaželeni stvari

Tudi uporabniki, ki se ne potegujejo za objavo svojih misli v knjigi, v teh dneh še posebej radi pišejo o ljubezni. Uporabnik lelica se tako sprašuje, kaj sploh je valentinovo. V njenem zapisu je čutiti žalost. "Jutri je še en novopečeni praznik. Valentinovo. Jaz sem otrok socializma in tisti dan je v mojem življenju šele par let. Ne vem, čemu ga imamo? Da otroka prideta iz šole s čestitko, narejeno pri likovnem. Ali ljubi mož pride čisto tiho po stranskih ulicah, da ga ne bi kdo srečal in videl šopek rožic. To je najbrž to. Pri meni je tako." Se je tudi vam porodila kakšna lepa misel? Zaupajte jo na blogu!

Vsi, ki boste na Moj splet poslali fotografije svojih najbolj romantičnih, nežnih ali strastnih trenutkov in jih označili z zaznamkom valentinovo, lahko sodelujete v žrebanju za dve praktični nagradi, nahrbtnik MMC-ja zanjo in zanj.

Na koga misli virtualna Lili?
Slavljenju ljubezni pa se ne more izogniti niti MMC-jeva virtualna voditeljica, vedno polna energije in nasmejana Lili, ki si je komaj oddahnila od Eme, že je v pričakovanju valentinovega. Lili nam želi, da pojemo čim več čokoladnih srčkov in piše: "Pred nami pa dan zaljubljenih. Joj, koliko srčkov bo spet v izložbah, pa rožic, pa lepih pesmi, pa čokoladnih bonbončkov. Ojej! Ampak meni je to prav lep praznik. Čeprav bi si ljudje lahko vsak dan pričarali valentinovo, ampak ... je pa vseeno lepo, da je ta dan tudi tako ... "na koledarju označen", se vam ne zdi?"

Forumaši čakajo na vas
Ena od možnosti, da "svetu" razkrijete svoje mnenje, poglede, pomisleke, negodujete ali kaj pohvalite, je tudi forum. Na njem se je razvila tudi debata o tem, kaj na valentinovo podariti svoji ljubezni. Kaj menite o tem vi? Zaupajte na forumu!

Kdo lahko prekosi monca?
V MMC-jevi nagradni akciji, ki vabi, da v zameno za pošiljanje vaših zaljubljenih, navihanih, romantičnih in nežnih valentinovskih trenutkov prejmete praktično nagrado, MMC-jev nahrbtnik, se je za zdaj odzval le en uporabnik, ki se je podpisal kot monc. Kaj čakate, še dva dni imate časa, da Moj splet obogatite z utrinki svojih najbolj zaljubljenih trenutkov! Pošljite na Moj splet!

Video o ljubezni
Ena izmed mnogih možnosti vašega sodelovanja na Mojem spletu je tudi pošiljanje videoposnetkov. Uporabnik M I R A N-Mir@n je prispeval romantični filmček s še bolj romantičnimi fotografijami, ob katerih pa izveste tudi kar nekaj zanimivh dejstev o tem prazniku. Poglejte in prispevajte svojega!

Ljudje bi si lahko vsak dan pričarali valentinovo.

Lili o 14. februarju