Foto:
Foto:
Naslov knjige bi lahko prevedli Urgentna spolnost in drugi skrajni ukrepi.
Predstavniki ZN-ja pravijo, da izid knjige ni v interesu Združenih narodov.

Serijo bodo posneli po kontroverzni knjigi z naslovom Emergency Sex and Other Desperate Measures, ki so jo napisali Kenneth Cain, ki je mirovne sile ZN že zapustil, ter Heidi Postlewait in Andrew Thomson, ki sta še vedno člana mirovnih sil.

Avtorji pravijo, da si želijo, da bi serija pokazala vse najboljše in vse najslabše o delovanju mirovnih sil ZN-ja v devetdesetih letih in da s knjigo ne želijo žaliti nikogar.

Knjiga je junija, ko je izšla, kljub močnim nasprotovanjem s strani nekaterih višjih predstavnikov ZN-ja, povzročila pravo senzacijo.

Cain, ki je mirovne sile zapustil leta 1996 po slabi izkušnji na misiji v Liberiji, pravi, da je trojica avtorjev razkrila svoja osebna doživetja, da bi prikazala življenje in spletke v mednarodnih mirovnih silah, ki so po njihovih trditvah vplivale na neuspeh misij v Ruandi ter Bosni in Hercegovini.

Predstavnik ZN-ja je dejal, da skušajo avtorji knjige s pretiranim poudarkom na spolnosti zgolj pritegniti bralce in da izid knjige ni v interesu Združenih narodov. Dejal je tudi, da so avtorjema, ki sta še vedno člana mirovnih sil, izrekli ukor, ker za izdajo knjige nista dobila soglasja ZN-ja.

Avtor Thomson pravi, da niso želeli napisati škandalozne knjige, da pa je večji škandal to, da je v Ruandi ter Bosni in Hercegovini umrlo millijon ljudi in za to nihče ni bil kaznovan.

Navdih za naslov knjige, ki bi ga lahko prevedli Urgentna spolnost in drugi skrajni ukrepi, so dobili iz izkušnje avtorice iz Somalije, kjer je bil zanjo takojšnji seks nuja.