Primer Američanke je lahko zelo poučen. Foto: Reuters
Primer Američanke je lahko zelo poučen. Foto: Reuters

Ameriški mediji poročajo o učiteljici Donelan Andrews, ki je svojim dijakom ves čas skušala vcepiti navado, da od prve do zadnje črke preberejo vsak dokument, ki se znajde pred njimi, pa naj bo to izpitna pola ali kaj daljšega, kot je na primer zavarovalna pogodba. In zdaj se je to obrestovalo prav njej.

Ker je načrtovala potovanje v Anglijo, je z zavarovalnico sklenila pogodbo za morebitno odpoved potovanja. Skrbno jo je prebrala in na sedmi strani v drobnem tisku zagledala nekaj neobičajnega.

10.000 dolarjev nagrade

Pisalo je namreč: "Če ste se prebili do tukaj, ste verjetno ena redkih naših strank, ki je tako skrbno pregledala vso dokumentacijo." Dodali so, da bo prvi, ki bo prebral te besede, sodeloval v nagradnem natečaju, v katerem bo nagrajen s 10.000 dolarji nagrade.

Andrewsova je seveda takoj poslala elektronsko sporočilo in zavarovalnica je držala besedo. Pa ne le to ‒ poleg 10.000 dolarjev, ki jih bo Američanka zapravila za potovanje na Škotsko ob 35. obletnici poroke, je zavarovalnica po 5.000 dolarjev namenila še obema šolama, na katerih Andrewsova uči, dodatnih 10.000 dolarjev pa še za program bralne pismenosti Reading is Fundamental (Branje je bistveno).