Jordan Cuff in Bhavana Gupta iz Cardiffa (Wales) sta svojo poroko načrtovala za ponedeljek. Zaradi pandemije nista povabila veliko ljudi, želela pa sta si, da bi bili ob njima v tistem trenutku vsaj njuni starši. A ker nevestini živijo v Italiji, se je seveda zapletlo. Združeno kraljestvo je namreč prejšnji teden tudi za prihod iz Italije uvedlo obvezno 14-dnevno karanteno, zaradi česar se poroke Bhavanina oče in mati nista mogla udeležiti.

Ker je Jordan vedel, kako pomembno je njegovi izbranki, da so starši na ta dan ob njej, se je domislil rešitve: pri lokalnem ponudniku je naročil kartonski podobi tasta in tašče v naravni velikosti. A ker v podjetju naročila niso mogli tako hitro izvesti, so ga usmerili neposredno na svojega dobavitelja, ki mu je v enem dnevu izdelal kartonski podobi.

Prevzel ju je v soboto, nato pa ju do ponedeljka skril v stanovanju, je pojasnil v pogovoru za BBC. Za nevesto je bil tako pogled na pražnje oblečena starša na matičnem uradu pravi šok, saj je za trenutek pomislila, da je jima vseeno nekako uspelo priti. "Na začetku je bila močno presenečena in ji ni bilo jasno, kako nam je to uspelo izvesti," je za BBC še dejal Cuff. Ko je ugotovila, da sta oče in mama le kartonski, je bila tako celo malo razočarana, a vseeno vesela, da sta lahko vsaj na videz z njo.

Na medene tedne – domov

Celoten obred je poleg tega prenašal prek YouTuba, da so si ga poleg nevestinih staršev ogledali tudi njegovi sorodniki na Otoku in njena razširjena družina v Indiji, piše BBC. Mladoporočenca, ki sta se spoznala na univerzi v Cardiffu, kjer oba delata, sta zdaj na medenih tednih – v domačem Cardiffu. Zaradi širjenja virusa so njune možnosti za potovanja precej omejene, še poroča BBC. V Walesu namreč s petkom uvajajo 17-dnevno popolno ustavitev javnega življenja.