Prijateljici sta se spoznali še v otroških letih. Foto: Facebook/ugamason
Prijateljici sta se spoznali še v otroških letih. Foto: Facebook/ugamason

Latoya Wimberly (29) in Ashley Thomas (31), obe iz Philadelphie, sta se spoznali na neki rojstnodnevni zabavi leta 2004. 17 let pozneje sta si še vedno blizu in ne mine dan, da ne bi govorili po telefonu. "Zlepljeni sva druga z drugo kot z lepilom," je za CNN dejala Ashley Thomas.
Ženski imata veliko skupnih stvari. Kot otroka sta obe imeli presledek na sprednjih zobeh, imata visoke ličnice in enak ten kože. Nosita tudi isto številko čevljev, imata enak okus za modo in za glasbo. Nekoč sta celo hodili na zmenke z bratoma. To je vez, ki je ni mogoče razdreti, sta dejali za CNN.

Dolga leta sta se celo šalili, da sta sestri. Februarja letos se je izkazalo, da sta dejansko biološki sestri. "Bilo je kot sestavljanka, sestavili so se vsi koščki," je dejala Thomasova. Začelo se je, ko sta na družbenem omrežju Facebook objavili skupno fotografijo z zabave ob zaroki Latoye Wimberly, na kateri je bil tudi oče Latoye, Kenneth Wimberly (48).

Da sta prijateljici v resnici sestri, je potrdil tudi DNK-test. Foto: Pixabay
Da sta prijateljici v resnici sestri, je potrdil tudi DNK-test. Foto: Pixabay

Fotografijo je med drugimi komentirala tudi najboljša prijateljica Ashleyjine pokojne matere, češ da Kennetha pozna od prej in da ni vedela, da je Ashleyjin oče. Kot je pojasnila, sta se z njeno mamo z njim družili v mladosti.

Ashley Thomas, ki je pri 15 letih izvedela, da ne živi z biološkim očetom, je nekoliko raziskala ozadje in na koncu ugotovila, da je njen biološki oče pravzaprav oče njene najboljše prijateljice. Kenneth Wimberly je namreč pojasnil, da sta imela z njeno mamo kratko romantično razmerje. Test DNK-ja pa je pokazal, da je dejansko njen biološki oče.

"Občutek je nekoliko čuden," je novico komentirala Ashley, ki ima dva otroka. Dodala je, da si vseeno želi, da bi bil Keeneth del življenja njene družine. Da si želi s hčerko in vnukoma splesti tesnejše vezi, je dejal tudi Keeneth. "Te otroke sem velikokrat videval, ne da bi vedel, da so moji vnuki," je dejal Keeneth, ki je ob tem dodal, se veseli tega, kar prinaša neverjetno odkritje.