Ali severnokorejski predsednik pozna telefonske številke vseh svojih sodelavcev? Foto: EPA
Ali severnokorejski predsednik pozna telefonske številke vseh svojih sodelavcev? Foto: EPA
Eden najboljših igralcev golfa, Tiger Woods morda tuhta, kako bi premagal Kim Džong Ila. Foto: EPA

V članku so zapisali, da severnokorejski predsednik nikoli ne pozabi telefonske številke ali zapletenih računalniških gesel.

Kim Džong Il naj bi celo načrtno uril svoj spomin. Vsako jutro vstane zelo zgodaj in začne intenzivno "trenirati". Na pamet naj bi se učil telefonske številke svojih sodržavljanov. Na spletni strani "Med svojimi ljudmi" naj bi Kim zatrdil: "Na pamet znam telefonske številke, ki jih uporabljajo naši delavci."

Leta 2002 naj bi državne uslužbence na nekem srečanju šokiral s svojim spominom. Ko so mu povedali svoje ime, je takoj zdrdral njihove telefonske številke. Ko je nekoč obiskal pokopališče, naj bi si ogledal nagrobnike in za stotine od pokojnih znal povedati, kaj so v življenju dosegli, kakšni so bili, kaj jim je bilo všeč ...

Severnokorejski mediji so sicer vedno polni hvalnic svojemu voditelju. Kim Džong Il naj bi tako odlično pilotiral vojaška reaktivna letala, pisal opere, produciral filme in, nenazadnje, naj bi bil tudi najbolj obetaven igralec golfa vseh časov. Ko je prvič igral golf, je v prvem poskus eno za drugo zadel kar 11 lukenj.

Kaj o vsem tem menijo Severnokorejci, ni znano. Vendar pa jih policija in tajne službe strogo opazujejo tudi zato, da ne bi slabo govorili o svojem vodji.