Foto:
Foto:
Mati Dolores
Po 43 letih se je vrnila v Hollywood.

Mati Dolores, prednica samostana opatije Regina Laudis v ameriški zvezni državi Connecticut, ki se je na filmskem platnu pojavila tudi v družbi slavnega Elvisa Presleyja, je obnovila hollywoodska prijateljstva z namenom širjenja zavesti o skrivnostni nevrološki motnji, zaradi katere trpijo nešteti Američani, tudi ona sama.

Leta 1999 je zbolela, vse jo je bolelo, zdravniki pa nikakor niso mogli odkriti vzroka njenih bolečin. Končno ji je neki newyorški specialist predpisal zdravila, ki so ji pomagala, da je zapustila invalidski voziček. Danes 67-letnica po zaslugi zdravil živi bolj normalno življenje in baje je videti odlično.

Mati Dolores je o svoji bolezni govorila v hotelu Beverly Wilshire. Povedala je, da je od zgodnje mladosti sanjala, da bo postala igralka, a se je to obdobje v njenem življenju končalo, ko je začutila notranji klic in odšla v samostan. Ob času, ko se je odločila, da bo postala nuna, je bila Dolores zaročena z Donom Robinsonom, ki se ni nikoli poročil in je ostal njen dober prijatelj.