Bi se ga razveselili, če bi prišel k vam na obisk? Foto: EPA
Bi se ga razveselili, če bi prišel k vam na obisk? Foto: EPA

Tokrat se je v vlogi nepovabljenega obiskovalca znašel kar prebivalec teksaškega živalskega vrta: 100-kilogramski črni medved Oskar, ki si je bolj kot družbe tjulnjev zaželel čofotanja v njunem umetnem jezercu.

Oskar si je pot do ograde s tjulnji izboril tako, da je s kremplji raztrgal del masivne stene, ki ga je omejevala do njegove poti na svobodo. Črnega medveda je opazil obiskovalec živalskega vrta, ki je tudi obvestil uslužbence. Ko so ti prispeli, pa se je Oskar že sprehodil mimo prostora za gledalce in bil že pri jezercu s tjulnji, pripravljen na kopanje.

Oskrbniki so Oskarju dopustili petnajstminutno kopel, v tem času pa so izpraznili ter zaprli živalski vrt za obiskovalce. Zaprtje je zaradi črnega kosmatinca trajalo 90 minut. Po krajšem plavanju pa so zaposleni iz živalskega vrta Gladys Porter Zoo iz Brownsvilla štirinožca premestili nazaj v njegovo ogrado.

Nepovabljenec ni posebej vznemiril obeh tjulnjev, ta se zanj pravzaprav sploh nista zmenila. Prav tako pa se tudi Oskar ni pustil motiti in se ni zmenil za stanovalca ograde, temveč se je zgolj brezskrbno okopal.

V živalski vrt, ki se razprostira na 10,5 hektarja, se je kosmatinec preselil leta 2012, do takrat pa je živel v divjini. Štiriletni samec je v živalskem vrtu iz Brownsvilla eden izmed dveh predstavnikov ameriškega črnega medveda.