Janez Janša se je sprehodil do prvega mesta, Ivo Sanader pa do tretjega med tujimi osebnostmi. Foto: Reuters
Janez Janša se je sprehodil do prvega mesta, Ivo Sanader pa do tretjega med tujimi osebnostmi. Foto: Reuters
Katarina Srebotnik
Katarina Srebotnik si je s teniškim loparjem zagotovila visoko uvrstitev. Foto: EPA
Artur Štern
Z odpeto srajco, eno boso nogo in s striptizeto na svoji novinarski konferenci je zanimiv za medije - Artur Štern. Foto: RTV SLO
David Beckham
O nogometnem zvezdniku Davidu Beckhamu mediji (še več) poročajo tudi po selitvi v nogometno nerazvite ZDA. Foto: EPA

Janša se je v medijih pojavil 122-krat, medtem ko se je drugouvrščena, teniška igralka Katarina Srebotnik, pojavila 116-krat.

Janša se je največkrat pojavil predvsem zaradi pogovorov s hrvaškim premierjem Ivom Sanaderjom in zaradi odstopa treh ministrov in direktorja SOVE Matjaža Šinkovca. Srebotnikova je prva med ženskami predvsem zaradi dobrih predstav na teniških igriščih in začetka Odprtega prvenstva v ZDA. Poleg Srebotnikove je edina ženska med prvimi desetimi največkrat omenjenimi Slovenci še ena teniška igralka, in sicer Andreja Klepač. Tudi ona zaradi Odprtega prvenstva v ZDA, kjer je igrala v kvalifikacijah za nastop na glavnem turnirju.

Med deseterico tudi Artur Štern
Med predsedniškimi kandidati najbolje kaže Lojzetu Peterletu (56 objav) in Danilu Türku (42 objav). Med prvimi desetimi ni Mitje Gasparija, je pa zato Artur Štern, in sicer na desetem mestu. Zmago Jelinčič, ki mu v juniju ni kazalo dobro, je v avgustu veliko pridobil in se skupaj z Milanom Kučanom približuje deseterici. Kučana v juliju sploh ni bilo med 100 najpogosteje omenjenimi Slovenci.

Ugotovitve še kažejo, da Dnevnik in Večer enakomerno poročata o vseh predsedniških kandidatih, medtem ko pri RTV Slovenija, oddaji 24 ur in Delu favorizirajo Peterleta in Türka. Med temi mediji izstopa predvsem 24 ur, saj ima Peterle toliko objav kot vsi preostali kandidati skupaj.

Beckham pred Bushem in Sanaderjem
V tujini je na prvem mestu nogometaš David Beckham, ki je redno med deseterico, podobno kot tudi ameriški predsednik George Bush. Na tretjem mestu je hrvaški premier Ivo Sanader, in sicer predvsem zaradi odnosov med Hrvaško in Slovenijo. Zaradi 30. obletnice smrti se je na 5. mestu znašel Elvis Presley, med deseterico pa je tudi novi turški predsednik Abdulah Gül, ki se je v avgustu "maratonsko" dolgo potegoval za predsedniški položaj.

Med tujimi zvezdnicami so mediji največkrat omenili Angelino Jolie in Britney Spears.

V avgustu 2007 največkrat omenjeni Slovenci:
1. Janez Janša, 122-krat
2. Katarina Srebotnik, 116-krat
3. Boris Šuštar, 61-krat
4. Lojze Peterle, 56-krat
5. Dimitrij Rupel, 51-krat
6. Danilo Türk, 42-krat
7. Andreja Klepač, 39-krat
8. Marko Milič, 38-krat
9. Anton Anderlič, 36-krat
10. Artur Štern, 33-krat

V avgustu 2007 največkrat omenjene svetovne osebnosti:
1. David Beckham, 84-krat
2. George Bush, 83-krat
3. Ivo Sanader, 82-krat
4. Fernando Alonso, 50-krat
5. Elvis Presley, 48-krat
6. Nicolas Sarkozy, 47-krat
7. Angelina Jolie, 42-krat
8. Britney Spears, 40-krat
9. Abdulah Gül, 36-krat
10. Madelein McCann, 35-krat