Maček Yoda je družini Rock prinesel slavo in denar. Foto: Blic
Maček Yoda je družini Rock prinesel slavo in denar. Foto: Blic
Po besedah lastnice, naj bi mu krila zrasla zaradi seksualnega vznemirjenja. Foto: Blic
Še ena posebna mačka, ki ima zadnje tačke v obliki zajčjih nog. Foto: EPA

Velikokrat slišimo, da imajo mačke devet življenj. To pa zagotovo drži pri štiriletni mački Bonny, ki je kar sedem tednov preživela zazidana pod kadjo. Ta dogodek se je zgodil, ko je njena lastnica prenavljala stanovanje.

Bonny preživela 7 tednov zazidana pod kadjo
Medtem ko so delavci menjavali cevi v kopalnici, se je Bonny skrila pod kad, preden so jo zazidali. Monica je svojo mačko našla, ko je slišala v kopalnici mijavkanje pod ploščicami. Bonny je v sedmih tednih močno shujšala, saj je s svojih šest kilogramov "padla" na le dva kilograma. Veterinarji so 60-letni Nemki predlagali, naj mačko uspavajo, toda ona tega ni hotela storiti, temveč jo je s hrano povrnila v njeno staro zdravstveno stanje: "Menim, da ima Bonny svojega angela."

Maček Yoda sliši za dva
Družina Rock iz Chicaga pa je doživela svetovno slavo, ko je njihov sin postavil na splet slike njihovega mačka. Njihov hišni ljubljenček Yoda se od ostalih mačk loči po tem, da ima štiri ušesa. Lastniki so mačka našli leta 2006, medtem ko so v baru gledali prenos tekme. Tam so malega štrinožca vsi gosti zasmehovali zaradi njegovega nenavadnega videza, a se je Tedu in Valerie "štiriušnik" prikupil, zato so ga vzeli s seboj domov. Pozneje se ji je ta poteza zelo izplačala, saj so jih pozneje ameriški mediji zasuli s ponudbami, da naredijo reportažo o mačku, ki se je celo znašel na straneh londonskega Daily Maila in Guardiana.

Angelski maček s krili
Na drugem koncu sveta, v Sečuanu na Kitajskem, pa živi maček, ki so mu na obeh straneh telesa zrasla krila. Lastnica mačka trdi, da je maček najprej imel na hrbtu dve izboklini, ki sta se pozneje spremenili v krila, zaradi mnogih seksualnih vznemirjenj, ki jih je doživel v času parjenja od mačjih "ženk": "Preden so mu zrasla krila, so mačka obiskovale mačke, ki so ga vznemirjale." To pa je po mnenju lastnice razlog, ki je vplival na rast kril njenega angelskega mačka. Toda veterinarji v tem nenavadnem pojavu ne vidijo nič demonskega ali angelskega, saj menijo, da so mačku krila zrasla zaradi genetske napake ali pa zaradi dedne bolezni kože.

D.S.