Brilliance of the Seas je svoje potovanje začela v Barceloni. Foto:
Brilliance of the Seas je svoje potovanje začela v Barceloni. Foto:
Na razkošni ladji so dopustovali večinoma moški. Foto: EPA

2.000 homoseksualcev je Dubrovnik obiskalo v sredo v okviru sedemdnevnega križarjenja po Sredozemlju, ki ga je organizirala vodilna ameriška agencija za istospolno usmerjene, Atlantis.

Brilliance of the Seas je potovanje začela v Barceloni, ki jo imajo za evropsko prestolnico gejevskega turizma, nato pa zaplula proti Siciliji.

V Dubrovnik bolj po naključju
V načrtu je bilo, da bodo, potem ko si bodo ogledali Messino, obiskali še Carigrad, a so si zaradi nedavnih terorističnih napadov na turške turistične kraje premislili in se zasidrali v Dubrovniku. Hrvate je tako šokirala množica homoseksualcev, ki so raziskovali mestne starinarnice, knjigarne in mestne znamenitosti.

Zabave na ladji ne manjka
Sicer pa je dopustovanje petičnih gejevskih turistov organizirano na precej visoki ravni. Tri izmed skupno sedmih dni so turisti preživeli na odprtem morju, kjer ni bilo nikogar, ki bi jih nadlegoval.

Vsako popoldne in vsak večer jih zabavajo trije najboljši gejevski DJ-ji, poleg tega pa največji gejevski talenti ves čas izvajajo razne umetniške predstave, komedije in plesne točke, da zabavajo potnike.