Oglas, ki ga je Gillette najprej objavil na svoji strani na Facebooku, prikazuje kanadskega umetnika Samsona Bonkeabantuja Browna, temnopoltega transspolnega moškega, ki ga oče uči, kako se obriti.

V videoposnetku/oglasu tako Samson najprej pojasni, da se je vedno čutil drugačnega: "Nisem vedel, da obstaja izraz za to, kar sem. V tranzicijo sem šel zgolj z željo, da bi bil srečen. In vesel sem, da sem končno prišel do točke, ko se lahko brijem. Do tega, da sem v svoji moškosti končno srečen."

Nato mu oče pojasni, kako poteka britje, na koncu pa Samson sam vzame britvico v roke in se loti obraznih dlak. "Ne, ne bodi prestrašen. Ko se briješ, moraš biti samozavesten. Odlično ti gre," ga v oglasu spodbuja oče. Na koncu oglasa pa se odvrti še glavno sporočilo oglasa: "Kadar koli, kjer koli, kakor koli se že zgodi - tvoje prvo britje je nekaj posebnega."

Video kot poklon očetu, ki mu je stal ob strani

Brown je po objavi oglasa na svojem profilu na Twitterju in Facebooku pojasnil, da je bil počaščen, ker je lahko svojo zgodbo delil v Gillettovem oglasu in se tako poklonil svojemu očetu, ki mu je v času tranzicije ves čas stal ob strani, ga spodbujal in mu tako omogočil, da je postal, kar je.

"Z očetom sem lahko delil ta pomemben mejnik v življenju vsakega moškega. /.../ Dobro se zavedam, kako blagoslovljen sem, da lahko obstajam v tem svetu, obkrožen z družino, medtem ko moji transbratje, sestre in drugi, ki so zunaj binarnega sistema, niso tako srečni," je še zapisal.

Uporabniki spletnih družbenih omrežij so tako nad Brownom kot nad družbo Gillette navdušeni, številni transspolni pa so ob tem delili tudi svoje prve zgodbe o britju.